Američané bojují proti právům homosexuálů hromadnou návštěvou fastfoodových restaurací

3. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Generální ředitel americké fastfoodové restaurace Chick-fil-A se rozhodl dát veřejnosti najevo, že odmítá právo homosexuálů uzavírat sňatek. Vyovlal tím posměch a kritiku od některých zákazníků a také od televizních Muppets. Rychle z toho vznikla nová americká kulturní válka. Moderátor ultrapravicové televize Fox News Mike Huckabee se veřejně postavil na obhajobu postojů ředitele restarace Chick-fil-A. Apeloval na veřejnost, aby mu ve středu projevila podporu demonstrativní návštěvou restaurace Chick-fil-A.

Návštěva této restaurace a koupě porce kuřete měla být podle Huckabeeho "vyjádřením podpory pro podnik, který funguje na křesťanských zásadách a jehož ředitelé jsou ochotni hájit boží hodnoty, které zastáváme. Příliš často," dodal, "levicoví podnikatelé činí vyjádření na podporu sňatků homosexuálů, potratů a rouhačství. Když křesťané začnou hájit tradiční hodnoty, jsou obviňováni, že nenávidí homosexuály, že se chovají jako fundamentalisté, že jsou nenávistní a nesnášenliví."

A skutečně, stovky lidí vytvořily před fastfoodovými restauracemi na znamení odporu proti právu homosexuáků uzavírat sňatky ve středu dlouhé fronty...

Podrobnosti ZDE

0
Vytisknout
7614

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2012