Smrtící střelba před úřadem libyjského premiéra

9. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

Jeden člověk v úterý zemřel a několik jich bylo zraněno, když příslušníci milicí protestující před úřadem libyjského premiéra zahájili palbu. Tragické události podtrhují nestabilitu v zemi, v níž mají za měsíc proběhnout volby.

Svědkové a oficiální představitelé tvrdí, že ozbrojenci pocházející z hor na západě země protestovali před úřadem, kde požadovali od vlády peníze. Protest se zvrhnul v násilí. Podle vládního mluvčího Násira El-Maního zahynul jeden příslušník vládních bezpečnostních sil a čtyři další byli zraněni. Tři z nich patřili k bezpečnostním složkám a jeden byl demonstrant.

Ostraha objektu předtím sdělila agentuře Reuters, že odhaduje počet zabitých na čtyři.

Maní událost popsal tak, že před úřad ležící nedaleko centra Tripolisu ráno dorazila malá skupinka protestujících. Nárokovali si výplaty pro bývalé bojovníky, lepší péči o zraněné a další požadavky. Vládní představitelé včetně ministra obrany se snažili vyjednávat, ale protestující si přístup do budovy vynutili. Když dorazily jednotky ministerstva vnitra, došlo ke střelbě a budova byla kompletně evakuována.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6706

Diskuse

Obsah vydání | 9. 5. 2012