Dominique Strauss-Kahn zatčen kvůli podezření ze spojení s prostitucí

22. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn strávil dnešní noc za mřížemi věznice v Lille. Byl totiž zatčen, aby byl vyslechnut ve věci svého zapojení do mezinárodní sítě obchodu s prostitucí.

Dvaašedesátiletý DSK bude ve vězení dva, ale možná až čtyři dny, kvůli výslechu ve věci údajného zapojení do orgií s prostitutkami v Lille, Bruselu, Paříži a Washingtonu DC v roce 2009. Vyšetřování tzv. Carltonské aféry zatím vedlo k formálnímu obvinění vysoce postaveného francouzského policejního důstojníka, dvou hotelových manažerů, několika obchodníků a majitele bordelu s názvem "Dodo la Saumure".

Strauss-Kahn, který je bývalým socialistickým ministrem financí a před loňskou sexuální aférou v USA byl považován za jasného favorita letošních prezidentských voleb, čelí formálnímu obvinění z podílení se na organizovaném obchodu s prostitucí a (při této příležitosti) přijetí zpronevěřených firemních prostředků. Připouští, že se orgií s prostitutkami účastnil, ale odmítá podíl na jejich organizování. Využívání služeb prostitutek není ve Francii trestné, nicméně organizace takového "podnikání" ano.

DSK tvrdí, že nevěděl o tom, že párty jsou placeny z firemních prostředků, ani že mladé ženy, které se jich účastní, jsou prostitutkami.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6345

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2012