Postoj pana Křečka ukazuje na zkaženost všech politických stran

20. 2. 2012

čas čtení 1 minuta

Velice mne pobavil článek Tykadla od Stanislava Křečka. Dalo by se na něj reagovat různými variacemi na lidovou moudrost "Vrána vráně oči nevyklove" (pan Křeček je poslanec za ČSSD, pana Smetanu přitom chce dostat do vězení hlavní oficiální protivník ČSSD - ODS). Nicméně pan Křeček jako poslanec si zřejmě živě dokáže představit sám sebe na plakátu s tykadly a reaguje dle zásady, že nepřítel mého nepřítele (=občana) je mým přítelem, píše Radek Svítil.

Leč dosti laciného humoru. Podstatná věc je v páně Křečkově článku jiná. Má totiž pravdu v tom, že pokud přijmeme za své, že současný režim (=vláda "zlodějsko - teroristických organizací", zvaných někdy také politické strany, abychom se přidrželi jeho terminologie) je ten správný a vykročení za jeho meze je projevem "obsedantní poruchy", pak skutečně na postupu úředních orgánů nelze shledat nic nenormálního, jak argumentuje pan poslanec.

Pokud ovšem máme pocit, že pan Smetana je spíše hrdina nebo mučedník nebo prostě "jen" slušný člověk, který se na plakáty s portréty čelných představitelů "zlodějsko - teroristických organizací" už nemohl dívat, pak je myslím třeba k tomu dodat (a přiznat i sám sobě) dvě věci:

1. Znamená to, že současný _režim_ považujeme za špatný (nikoli že jde o nějaké individuální pochybení paní soudkyně či místních pohlavárů ODS).

2. Pokusit se formulovat, čím ho nahradit.

Obávám se, že řada lidí, kteří mají pocit, že je něco shnilého ve státě dánském, ještě nedospěla ani k bodu 1, a to přitom není z těch dvou bodů ten těžší...

0
Vytisknout
10426

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2012