Většina Čechů žije už jen mediálním divadlem

13. 9. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

V reakci pana Kadeřávka na můj lčlánek o zesnulých hokejistech je obsažen jakýsi předpoklad, že vrcholový sport je záslužný druh zábavy podobně jako umění a kultura vůbec. To je však otázkou.

Není naopak vrcholový sport obrovským kolotočem peněz, který lidi spíše "oblbuje" a dává jim zapomenout na realitu?

Nesouhlasím s názorem pana Kadeřávka, že by se někomu jinému tragicky zemřelému než vrcholovým sportovcům velmi populárního sportu, jako je hokej, dostalo takové pozornosti a takových "tryzen" na náměstích, a to i kdyby tragicky zahynul celý sbor Národního divadla. Média by o tom jistě psala, ale to by tak bylo všechno. Stejně tak je chybné mínění pana Kadeřávka, že se truchlení týká tragické události, která postihla celý hokejový tým. U nás nikoho nezajímají ti ostatní hokejisté, kteří tam umřeli, truchlí se tu pouze za ty "naše". Dovolím si na závěr citovat ze dvou velmi výmluvných a podle mne hluboce pravdivých ohlasů čtenářů BL na můj článek (nikdy jsem nedostal tolik pozitivních reakcí jako dnes na článek o zesnulých hokejistech):

"Tak nějak více pláču nad chlapem, kterému jsem pomáhal, by pod mostem nežil. Nepodařilo se. Stačilo by mu promile podpory veřejnosti a půl promile financí, o které jde na oněch náměstích. Jen peníze za ta kvanta svíček by ho dostala z problémů! Mám pocit, že lidem na náměstích poskakujících něco chybí a nejsou to peníze, něco si nahrazují a tak nějak divně. Otázka: "Co jest třeba oplakávat?"

"Bohužel naprostá většina Čechů žije jen už tímto mediálním divadlem (Superstar, Hvězdy tančí, Otázky Václava Moravce, ...) a nijak se nezabývají otázkami, které skutečně mění jejich život - DPH, platba za lůžko v nemocnici, dálniční známky ... Sám nevím ale co s tím."

0
Vytisknout
10957

Diskuse

Obsah vydání | 15. 9. 2011