Macron opravuje Trumpa

3. 6. 2017

čas čtení 1 minuta

 

Francouzská diplomacie: Viděli jsme video z Bílého domu o pařížské dohodě o klimatu. Nesouhlasíme - tak jsme ho změnili. Učiňme svou planetu znovu velkou!

"Pařížská dohoda je špatnou dohodou pro Ameriku a svět."

Odstoupení od pařížské dohody je špatnou zprávou pro Ameriku a svět.



"Dohoda ochromuje americkou konkurenceschopnost a pracovní příležitosti. Americká ekonomika by přišla o 6,5 milionu pracovních příležitostí v průmyslovém sektoru, včetně 3,1 milionu pracovních příležitostí ve výrobním sektoru do roku 2040."


OCHROMUJE??? Mnoho velkých amerických firem ze všech sektorů, jako Exxon Mobil, Schneider Electric či Microsoft, nesouhlasí.

"Dohoda vytvořila volný fond pro OSN. Prezident Obama poskytl ekologickému fondu proti globálnímu oteplování 3 miliardy dolarů bez schválení Kongresem."

Dohoda vytvořila Fond OSN pro boj proti globálnímu oteplování, pro investice do technologie podporující udržitelnost klimatu. Americký fond je daleko menší, na jednoho obyvatele, než co věnovaly mnohé jiné země, včetně Německa, Francie, Británie a Švédska.

"Dohoda byla špatně vyjednána. Vnucuje Spojeným státům nerealistické cíle pro snížení emisí uhlíku a Číně dává volnou ruku."


Tato dohoda byla PEČLIVĚ vyjednána. Je to vyvážená a flexibilní dohoda, vypracovaná tak, aby mohly všechny státy k ní přispět rovnou měrou.

"Pařížská dohoda nedosáhne skoro ničeho. Podle výzkumu z MIT, i kdyby všichni signatáři splnili všechny své přísliby, dopad na klima bude zanedbatelný".


Pařížská dohoda je krok správným směrem. Podle výzkumu z MIT, jestliže neuděláme nic, "překročíme hranici zvýšení teploty o 5 stupňů" a to bude katastrofou. 

0
Vytisknout
9512

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2017