Trumpův expert na vyšetřování volebních podvodů je registrován ve třech státech současně

1. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Muž kterého Donald Trump jmenoval coby autoritu na volební podvody byl v roce 2016 registrován v několika amerických státech současně. Gregg Phillips, jehož nepodložené tvrzení, že volby byly poznamenány odevzdáním 3 milionů ilegálních hlasů, Trump pověsil na Twitter, je zmiňován ve voličských seznamech států Alabama, Texas a Mississippi. V listopadu loňského roku hlasoval pouze v Alabamě.


Na Phillipsův podnět Trump udělal kauzu z lidí registrovaných ve více než jednom státě, co využívá při argumentaci, podle které v USA dochází k velkým volebním podvodům a 3 - 5 milionů imigrantů hlasuje ilegálně.

Agentura AP zjistila, že Phillips sám je registrovaný v Alabamě a Texasu pod jménem Gregg Allen Phillips a v Mississippi jako Gregg A. Phillips. Ve všech státech dotyčný v minulosti žil, nyní se zdržuje jen v Alabamě. Podle volební komise mohl všude hlasovat, kdyby se identifikoval.

Podle zpráv médií také pět členů Trumpovy rodiny nebo čelních představitelů administrativy je registrováno vícekrát: Hlavní stratég Bílého domu Stephen Bannon, tiskový tajemník Sean Spicer, uchazeč o post ministra financí Steven Mnuchin, nejmladší prezidentova dcera Tiffany Trump a Jared Kushner, Trumpův švagr, který je poradcem Bílého domu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5682

Diskuse

Obsah vydání | 3. 2. 2017