Britský premiér se chce na poslední chvíli obrátit na EU s prosbou o omezení imigrace

15. 6. 2016

čas čtení 1 minuta


V důsledku rostoucí hysterické xenofobie, rozdmychávané bulvárním tiskem, motivuje Angličany nenávist vůči cizincům k hlasování za odchod Británie z Evropské unie, jak to naznačují nejnovější průzkumy veřejného mínění. Downing Street nyní uvažuje o tom, že by na poslední chvíli chtěla požádat EU o novou dohodu o omezení volného pohybu pracovních sil po celé Evropské unii, buď tím, že by vydala jednostranné prohlášení, že o toto omezení bude usilovat, anebo získání souhlasu od evropských politiků, že by se o tom začalo jednat, až bude Británie příští rok předsedat Evropské unii.

Úřad britského premiéra se však obává, že takový příslib na poslední chvíli voliče nepřesvědčí a šance na získání souhlasu od evropských politiků jsou malé. Francie a Německo zaujímají velmi nepřátelský postoj vůči jakýmkoliv snahám znovu destabilizovat pracně dosaženou dohodu letos v únoru.

Labouristická strana začala pod tlakem xenofobních názorů veřejnosti také nahlas uvažovat o možnostech omezení volného pohybu osob z Evropské unie.

Podrobnosti v angličtině

0
Vytisknout
5328

Diskuse

Obsah vydání | 16. 6. 2016