Angličané důvěřují daleko více Borisi Johnsonovi než premiéru Davidu Cameronovi

7. 6. 2016

čas čtení 1 minuta




Pondělní průzkumy veřejného mínění potvrdily, že Angličané důvěřují ohledně Brexitu daleko více lžím Borise Johnsona než výrokům premiéra Davida Camerona. Jak píše komentátor Guardianu Andrew Sparrow, toto není zrovna jednoduché pochopit, má-li to člověk říci zdvořile. Z nového průzkumu organizace YouGov vyplývá, že 22 procent Angličanů považuje kampaň za odchod z EU za víceméně poctivou a 42 za víceméně nepoctivou, takže celkové skóre poctivosti je -20. Avšak 19 procent  Angličanů považuje kampaň za setrvání v EU za víceméně poctivou a 46 procent za víceméně nepoctivou, takže celkové skóre poctivosti je -27.

A to je navzdory tomu, že bitevní autobus kampaně za Brexit má na sobě obří nápis ohledně nákladů členství EU, který odsoudili všichni odborníci jako lživý. "Politikové někdy tvrdí, že občan má vždycky pravdu, ale v tomto případě je to obtížné připustit," píše Sparrow a dodává:

Cameronův problém je, že velká část jeho důvěryhodnosti zmizela v důsledku hněvivého, lidového antielitářství, které destabilizuje nejen Británii, ale i celý západní svět.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6021

Diskuse

Obsah vydání | 9. 6. 2016