Prezidentská kandidátka Hillary Clintonová "může být do šedesáti dnů obviněna"

6. 1. 2016

čas čtení 1 minuta


Bývalý americký republikánský státní návladní Joe DiGenova, kterého kdysi jmenoval Ronald Reagan, zastává názor, že demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová může do šedesáti dnů čelit obvinění ze strany FBI, kvůli porušení bezpečnostních předpisů při spravování pošty v době, kdy byla ministryní zahraničí. Informoval o tom konzervativní týdeník Washington Examiner.


Podle DiGenovy vyšetřovatelé nashromáždili takové množství materiálu týkajícího se bývalé ministryně a jejích spolupracovníků, že obvinění může padnout v příštích 60 dnech.

Ředitel FBI James Comey odmítl odpovědět na otázku, kdy jeho agenti uzavřou měsíce se táhnoucí šetření v rámci zjišťování, zda Clintonová a její spolupracovníci nepatřičně zacházeli s utajovanými informacemi v nezabezpečené síti.

Prezidentská kampaň Clintonové pracuje s tvrzením, že šetření se netýká kandidátky osobně a není trestněprávní povahy. Podle DiGenovy ale ministerstvo spravedlnosti nebude moci tak snadno zamést problém pod koberec. "Je tu nyní přes 1 200 ttajných emailů. A to jsou jen ty, o nichž jsme se dozvěděli z ministerstva zahraničí. To nezahrnuje ty, které FBI ve skutečnosti stahuje z pevných disků."

DiGenova také upozornil, že Clintonová ještě neabsolvovala pohovor s FBI, což se podle něj stane ještě předtím, než FBI pustí informace na veřejnost.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
5799

Diskuse

Obsah vydání | 7. 1. 2016