Mezigenerační konflikt?

Zvykejte si, že doba přeje zdravým a těm schopným a dravým

29. 5. 2015

čas čtení 6 minut

Britským listům zaslala Ludmila Texlová s prosbou, ať nepublikujeme jména účastníků této diskuse.

Student gymnázia, maturant, 20.2.2015

„Kdyby stát nevynakládal šílené částky na důchody důchodcům, nebo je aspoň danil, mohl by z těchto ušetřených peněz investovat do rekvalifikací nebo podpory zaměstnání. Důchodci jsou dnes nejlépe zajištěná nepracující třída, 90 % důchodců každopádně. Jdeš do obchodu, fronta důchodců, jdeš k lékaři, fronta důchodců, jedeš MHD, hafo důchodců, jenom běhají, samý stres, hrabou a hrabou, protivní, otravní, drzí, hulvátští, plivou a chrchlají po okolí, žádná hygiena, pořád brečí a důchody přes 20 táců. Děsí mě představa, že je budu muset jednou z platu podporovat.

Budu využívat každou skulinku, jak si ulevit na daních a ty Kauflandové Dallasy boys and girls nesanovat. Další skupina, asi 2/3 nezaměstnaných jsou totální lenivé(á) netáhla, kterým vyhovuje se povalovat doma a pobírat dávky a podpory. Jsou líní se stěhovat, prodat nemovitost, byt a koupit si jinde jiný, raději budou čekat s otevřenou hubou, až jim tam stát něco hodí, pak se oblíznou a zase s hubou otevřenou civí !!! Dále tito lidé ztratili absolutní sebereflexi, mj. co se hygieny týče, když za nimi někde stojíš, smrdí, potí se, neupravení, samé levné hadry, boty z tržnice, žádné deodoranty, v létě kardinální smrad, jinak pouze chlast, cigára, ovary, bůček, z kultury pouze TV NOVA a Blesk. 

Zaostalí a negramotní! 

Když sem přijedou mí známí z USA a Kanady, tak se doslova štítí, jak tato netáhlovská svoloč smrdí! A stydí se za to, že nás jejich země podporovaly v boji proti komunismu a jeho svržení. A jet v MHD s těmi upocenci, no za trest ! Jsem si raději s přispěním otce koupil nový vůz, než jezdit s lopatami.

A přitom je práce dost. Už jako student si mohu vybírat např. mezi softwarovými firmami. Kdyby ty(ta) nepracující netáhla nebyla lenivá a vzdělávala se, nemusela by čekat na práci rukama a lopatou.

Prostě si zvykejte, že doba přeje zdravým a těm schopným a dravým. To jsou zákony přírody, které tady narušil pouze komunistický režim, který zasel to vše zlé min. 100 let dopředu.

Bohužel ti líní a neschopní se budou muset vézt, ale už za jiných podmínek. Pouze to nutné, to vám stát dá.

Jinak se starejte o sebe, stát není dojná kráva.

To, jak se žilo do roku 1989 byla jedna odporná, hnusná nesvobodná zvůle KSČ bez možností projevit názor, cestovat a podnikat. Jedněm vzali, co léta budovali, a druhým netáhlům dali.

Jako mladý se stydím, že mezi námi ještě žijí ty nomenklaturní kádry před 1989, stydím se za současné komunisty a soc.demáky. Nemáte řešení, jenom řvete a kydáte populistické tlachy!“

Poznámka učitelky:

Po přečtení těchto řádků mě doslova zamrazilo. Takto smýšlí dnešní mládež? K takovýmto názorům je vychovávána svými rodiči, školou, společností?

Byla jsem vychovávána v úctě k autoritám. K úctě ke stáří. K soucítění se slabšími, k povinnosti těm slabším pomáhat.

Zřejmě jsem byla vychována špatně! Ta pravá výchova je přece… Buď dravý, bezohledný, arogantní, bez soucitu.

Ale hlavně!

Buď po celý svůj život mladý, zdravý, a zcela jistě se živ pouze ústy, maximálně u nějaké softwarové firmy.

Kdo peče chléb, staví dům, vyrobí pro tebe vůz, ušije ti značkové oblečky, botky, uplete In ponožky, o toho se nezajímej!

To je zaostalé, negramotné netáhlo, nepoužívající deodorant, živící se bůčkem a pokleslou kulturou, a tvojí povinností je dělat vše proto, aby, až toto netáhlo po celoživotní práci odejde do důchodu, tak abys Ty, mladý, zdravý a určitě moudrý, se vyhýbal povinnosti těmto netáhlům přispět svoji prací na důchod.

Ježíš, co to píšu, ty práce se štítící maturante?!

Tento mladík je exponátem té pravé krize společnosti...

Je mi líto Tvých prarodičů a Tvých rodičů, kteří se v dohledné době přirozeně zařadí mezi Tebou opovrhované.

Poznámka důchodce:

Mladej, opravil jsem ti několik gramatických chyb, abys mohl být alespoň Čechem, co umí česky a nemusel žvatlat lámanou angličtinou.

Spatlal jsi pravdu se lží, kterou u tebe považuji v mladém věku za katastrofální nedoučenost životem.

Ano, mnoho důchodců je líných (myslet), ale mnozí už víc nemohou.

A potom, nevím, kolik důchodců bere 20.000 Kč/měsíc, ale u mne to dělá 9.500 Kč + 150 Kč, co mi milostivě letos přidali jako člověku s vysokou školou. A jak jsou na tom asi ti s tou nižší školou?

Jinak, pokud jsi tak choulostivý na to, že ti starší nestihnou všechny finesy nynějšího IMAGE, tak tě upřímně lituji. Napudrovaní Amerikáni u mne nevzbuzují obdiv a vůbec mne nefascinují, možná tolik nesmrdí zvenčí, ale zato pořádně páchnou zevnitř.

To, co provedli naší zemi, že ji rozkradli pomocí svých monopolů, budeš muset napravovat ty, a ne my, my jsme naši zemi do roku 1991 nerozkradli. Jen u nás rozkradli důchodový fond, na kterém bylo 73 miliard Kč.

Myslím, že takoví mladiství páni, jako jsi ty, nepotřebují nic menšího než zkušenosti života, a to jako prase drbání, pokud vůbec víš, jak se drbe prase.

A to ti píše někdo, kdo vůbec nikdy nebyl komunistou, abys mne náhodou nepodezříval ze zaujatosti.

Neznáš ty pravé hodnoty života a bude tě to stát mnoho utrpení a možná i slz, než na ně přijdeš a pochopíš je, obzvláště, budeš-li se chtít zařadit mezi ta tvá kýžená táhla. Měj se, mladý dravče, a dej pozor, aby nějaká větší šelma, než jsi ty sám, a s větším táhlem, tě nezadávila při tom tažení dřív, než dozraješ do věku, kdy budeš schopen pravdu života strávit, a oceníš zralost úsudku starší generace.

Připomínka:

Ten komunismus není výplodem Ruska nebo KSČ a naší republiky, ale Karla Marxe z Německa a pánů Rothschilda a Shiffa z Ameriky.

Ti ho implantovali v roce 1917 do Ruska.

Chce to totiž znát dějiny!!!

0
Vytisknout
20561

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2015