ANGLIE:

Co všechno nejsou mešity

27. 11. 2014

čas čtení 1 minuta

Místní londýnští aktivisté extremně pravicové euroskeptické strany UKIP kritizovali televizi BBC za její "zakořeněnou levicovou zaujatost" za to, že se její reportér údajně dotazoval kolemjdoucích na jejich názory "před jednou londýnskou mešitou". To, co označili za mešitu, byla však katolická Westminsterská katedrála.

Není to poprvé, co si extremně pravicová strana v Anglii spletla nějakou budovu s mešitou. Ultrapravicová organizace English Defence League si loni spletla viktoránský Královský pavilón v jihoanglickém letovisku Brighton taky s mešitou. Předtím, když viděl spoluzakladatel této organizace Tommy Robinson v Indii památník Tadž Mahal, který nechal vystavět indický mogul Šáhdžahán na památku své předčasně zesnulé ženy v osmnáctém století, napsal na twitteru, že je to "odporný islamismus". Extremní pravičáci zjevně vidí mešity všude.

Herec a spisovatel Alex Andreou a mnoho dalších osob začali rozesílat po Twitteru pro Nigela Farage, šéfa strany UKIP a jeho stoupence množství fotografií, například pantoflí a dalších věcí či budov, s vysvětlením, že to nejsou mešity: ZDE

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
10518

Diskuse

Obsah vydání | 4. 12. 2014