Anglie:

Euroskeptická strana UKIP: Děti narozené přistěhovalcům v Británii by se měly považovat za přistěhovalce

27. 11. 2014

čas čtení 2 minuty

Anglická extremně pravicová euroskeptická strana UKIP Nigela Farage požaduje, aby děti přistěhovalců, které se narodily v Británii, byly také považovány za přistěhovalce. Pravicová analytická skupina Migration Watch UK zveřejnila ve čtvrtek dokument, v němž tvrdí, že dopad přistěhovalectví na Británii je podceňován, protože se nebere v úvahu 1,3 milionu nemluvňat, které se narodily přistěhovalcům. Ani UKIP, ani Migration Watch však nezpochybnily britské občanství těchto dětí.

Šéf strany Nigel Farage, který má německou manželku a jehož děti by tedy také byly považovány za imigranty, vyjádřil znepokojení, že "84 procent nárůstu počtu obyvatel v Británie v letech 2001-2012, o 3,8 milionu lidí" je "důsledkem přistěhovalectví, pokud do čísel zahrnete i děti přistěhovalců, které se v této zemi narodily".

Kritikové poukazují, že podle tohoto měřítka by byli přistěhovalci i princ Charles či Winston Churchill. Protesty vyvolal pravicový bulvární deník Daily Express, který se tohoto tématu chytil a vydal na titulní stránce článek s nadpisem "Skryté miliony přistěhovalců!"

Proti tomu protestoval jeden z nejbližších poradců šéfa Labouristické strany Eda Milibanda lord Wolf, který napsal majiteli deníku Daily Express, že je urážlivé tvrdit, že britské děti, narozené cizinců, jsou imigranti. Wood poukázal na to, že v tom případě jsou imigranty i princ Charles, Ed Miliband, londýnský starosta Boris Johnson a Winston Churchill, stejně jako samotné děti Nigela Farage, který má německou manželku.

Wood dále napsal, že toto obvinění je urážlivé pro "mně jako člověka, kdo je Brit, je hrdý na svou zemi a má německou maminku, která trvale a šťastně čije v Británii déle než 50 let."

"Také mi přijde zvláštní, že tohle píše deník, který vlastní člověk, jehož prarodiče z matčiny strany se do Británie přistěhovali z Ukrajiny," dodal Wood.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
5915

Diskuse

Obsah vydání | 2. 12. 2014