Palestinci našli ve svých domovech v Gaze výkaly izraelských vojáků

7. 8. 2014

čas čtení 1 minuta

Když se Ahmed Owedat vrátil domů 18 dní poté, co ho okupovali uprostřed noci izraelští vojáci, přivítal ho neuvěřitelný zápach.

Mezi rozbitým zařízením ze své domácnosti, které vojáci vyhodili z vyšších pater jeho domu na ulici, zjistil, že mu vojáci nechali na podlaze v jeho obytných místnostech a také v koších na odpadky hromadu lidských výkalů a láhev z umělé hmoty plnou moči.

Na schodech bylo vyryto do zdi "Ať jde Hamas do prdele!"

"Vypálit Gazu" a "Dobrý Arab=mrtvý Arab" bylo vyryto do desky jeho stolku na kávu.

Vojáci Ahmedovi, 52, vyhodili z oken na ulici čtyři televizní přijímače, ledničku, hodiny a několik počítačů. Rozřezali noži záclony a pohovky. Do židlí z umělé hmoty byly udělány otvory, jimiž vojáci defekovali. Ve vnějších zdech příbytku v přízemí jsou čtyři obrovské díry a horní patro bylo poškozeno granátem.

"Nemám peníze, abych to spravil," uvedl Ahmed a dodal, že jeho životní úspory ve výši 10 000 dolarů, které měl v bytě, zmizely.

Jeho třináctičlenná rodina uprchla z domova před přijíždějícími izraelskými vojáky dne 20. července v 1 hodinu ráno. Od té doby se několikrát pokusila vrátit, ale izraelská armáda jí to vždy zakázala.

Obdobnou situaci našli i mnozí jiní Palestinci po návratu do svých příbytků.

Izraelská armáda se k těmto skutečnostem odmítla vyjádřit.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8087

Diskuse

Obsah vydání | 8. 8. 2014