Dopis řediteli České televize:

Likviduje se odpad, nikoliv lidé

5. 6. 2014

čas čtení 4 minuty

tisková zpráva

Vážená paní redaktorko, vážený pane redaktore,

jeden z vašich mediálních kolegů nám napsal: "a proč to tedy píšete těm médiím a spamujete tím? Napište to tedy těm, o nichž si myslíte, že váš názor chtějí slyšet... Posílat to někomu, s kým názorově nesouhlasíte a kdo si navíc myslí, že právě vy občany oklamáváte, není moc efektivní."

Odpověděli jsme mu, že nejen jemu píšeme proto, aby nikdy nemohl prohlásit, ,,já jsem jiný názor nedostal, nikdo mi nic neposlal, a tudíž jsem ho ani nemohl číst".

Byla by to naše chyba zařadit se mezi mlčící většinu. Využíváme svého práva mít vlastní názor a sledujeme, zda se v následujícím čase ukázal jako rozumný, a jak se s ním vypořádala média.

Proto si vám dovolujeme zaslat Otevřený dopis generálnímu řediteli České televize, který přikládáme i v příloze:

Pane generální řediteli,

premiér odpovídá za činnost vlády, ministr obrany za armádu, velitel letadla za své letadlo, které svojí raketou zavraždilo desítky civilistů. (Pozn. red. BL: Z nezávislých informací je zjevné, že naprosto není jasné, kdo byl odpovědný za výbuch zmíněné rakety. Z technických faktů je jasné, že nemohla být vystřelena z ukrajinského letadla, její trajektorie tomu neodpovídá.)

Vy, pane generální řediteli v plném rozsahu odpovídáte za zpravodajství ČT.

Již jsme redakcí zpravodajství upozornili na mírně řečeno nevhodnost vyjadřování moderátora pana Davida Borka ( jsme si vědomi, že čte, co mu šedá eminence napíše ), který prohlásil, že v koncentračním táboře zahynuli lidé. Jsme názoru, že lidé jsou zabíjeni, nebo vražděni, hynou zvířata.

Od včerejšího dne a dnes 4.6. 2014 v 6,47 hodin, následně v 7,18 hodin s velikou slávou zpravodajství ČT hlásá úspěch armády ( není rozhodující které ) s komentářem, že byla zlikvidována stovka povstalců (pod touto nálepkou jsou i děti, těhotné ženy ).

Měli jsme a máme za to, že likvidován je odpad.

Používaná slovní vyjádření zpravodajství ČT postrádající lidský, humánní rozměr *připomíná vyjádření masových vrahů.* Protestujeme, aby tímto sofistikovaným způsobem byly do podvědomí lidí vkládány bezcitné přístupy.

Místo volání po možné federalizaci k řešení problémů, nebo snahy o obklíčení ozbrojenců a vyjednávání - složení zbraní, se stalo zpravodajství ČT propagandistickým kanálem násilí, kdy rozstřílení 500 lidí ( jakým způsobem dělostřelecké, tankové granáty a rakety vypálené z letadel rozpoznaly civilisty od ozbrojenců ?) je oslavováno.

Připomíná nám to, že když vznikne nespokojená skupina obyvatel státu, která nesouhlasí s fašistickými projevy své vlády, tak je takovou skupinu nutno vyvraždit až po novorozence.

Připomíná nám to opět nenalezené zbraně hromadného ničení.

Sledujeme-li zpravodajství ČT ke konfliktům v Iráku, Libyi, v Egyptě, v Sýrii, v Kosovu či na Ukrajině, jsme nuceni konstatovat, že ČT podporuje agresi a rasovou nesnášenlivost - a to s jejím posláním dvakrát dohromady nejde

Jako koncesionáři to vnímáme, že i na našich rukou je krev, protože umožňujeme prostřednictvím koncesionářských poplatků vraždění tolerovat. Odmítáme to a odmítáme i podsunuté tvrzení, že za představiteli států, kteří se podle zpravodajství ČT ztotožňují s ,,likvidováním" povstalců, stojí i občané. Nestojí.

Jsou to politické elity, kterým ,,likvidace" vlastních občanů nevadí.

Nám to vadí, stejně tak, jako propagandistická činnost ČT podporující násilí a militarizaci.

My chceme žít v klidu a míru.

za iniciativu Ne základnám

Eva Novotná, mluvčí

0
Vytisknout
8865

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2014