Britská vláda investuje 12 miliard Kč na pomoc "chaotickým" rodinám

15. 12. 2011

čas čtení 1 minuta

V reakci na rabování a ničení anglických měst, k němuž došlo letos v srpnu, rozhodla britská konzervativní vláda, že bude financovat částkou 12 miliard Kč vytvoření celostátní sítě poradců pro "chaotické", antisociální rodiny. Odhaduje se, že v Británii existuje 120 000 takových rodin. Stojí společnost 8 miliard liber (240 miliard Kč).

Premiér Cameron si uložil - zřejmě nerealistický - cíl, že problémovost těchto antisociálních rodin vyřeší do roku 2015. Situace v asociálních rodinách má být řešena pomocí cukru a biče - rodiny budou mít k dispozici poradenství a sociální pomoc, ale budou trestány, pokud se nezačnou chovat "normálně".

Dosud takovéto sociální jednotky pracovaly jen asi s 5000 rodinami. Jejich zásahy jsou nesmírně úspěšné. Za každou investovanou libru došlo k úspoře dvou liber.

Cameron uvedl: "Většina chaotických rodin bude mít k dispozici jednoho sociálního pracovníka, který zjistí, co rodina potřebuje, kde dochází k plýtvání. Sociální pracovník vypracuje pro rodinu akční plán a ten rodina schválí. Půjde o praktické, každodenní věci, jaké jsou součástí obyčejného domova a odpovědného života. Tyto věci často nestojí moc peněz, ale jsou nesmírně účinné. Potřebujeme v Británii nejen ekonomickou regeneraci, ale i sociální regeneraci."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6688

Diskuse

Obsah vydání | 16. 12. 2011