Drobil se ještě cítí uražen...

18. 7. 2011 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Velmi mne dojal rozhovor s Pavlem Drobilem. Drobil, jehož případ a širší souvislosti tohoto případu Britské listy monitorují ve zvláštním tematickém bloku, naštvaně uvažuje nad tím, jak mu bylo ublíženo a jak bude možná muset odejít z politiky.

Na takové úvahy se zmenšilo ideové spektrum ideového šéfa nejsilnější vládní strany ODS. Když k tomu přidáme informace od člena Národní ekonomické rady vlády, zřízené právě premiéry za ODS Topolánkem a Nečasem, Pavla Kohouta o tom, jak současná vláda ignoruje potřebu omezení korupce a rozkrádání státních peněz (odkaz je níže), je zcela zřejmé, že ODS má v NERVu pouze nástroj k tomu, jak mást veřejnost a vyvolávat dojem boje proti korupci, zatímco se pěkně krade dál.

Podstatné pro ideového šéfa ODS není to, že se snižuje (podle Kohouta zbytečně) nesmyslnými škrty (škrty mají jediný důvod: co se ušetří, to se rozkrade) životní úroveň obyvatelstva, podstatná je pro něj křivda, která na něm byla údajně spáchána, a zároveň dojemná podpora Václava Klause, jenž se za něj postavil i ve svém novoročním projevu. Drobilova slova z Michálkovy nahrávky výborně ilustrují důvod, proč se Klausova vláda, jejíž nominální premiér je pouze prezidentovou loutkou, nikdy ke skutečnému boji proti korupci a rozkrádání neodhodlá.

0
Vytisknout
11538

Diskuse

Obsah vydání | 20. 7. 2011