Zpráva amerického Senátu:

CIA se po 11. září 2001 chovala nečestně a brutálně

9. 12. 2014

čas čtení 3 minuty



Pět let trvající vyšetřování amerického Senátu, které se zabývalo metodami CIA při tajném vyšetřování osob podezřívaných z terorismu ostře odsoudilo vyšetřovací program, zahájený CIA po útocích z 11. září 2001. Analýza popisuje množství brutality, nečestnosti a svévolného násilí, které občas vyvolávalo úzkost i u samotných zaměstnanců CIA, píše deník Washington Post.

528 stránková zpráva amerického Senátu je ZDE

Budeme moci volně dýchat bez strachu

9. 12. 2014 / Michal Bartek

čas čtení 1 minuta

Čtenáři poslali rodině Bartekových z jižních Čech, pronásledovaných parazitickými exekutory, do úterý dalších 8100 Kč. Michal Bartek píše:

"Už opravdu nenacházíme ta vhodná slova, která by vyjádřila naše pocity. Tolik dobrého a podpora tolika lidí je naprosto úžasná. Díky těmto peněžním darům, už teď víme, že v lednu budeme moci bez problémů zaplatit na rok za odvoz komunálního odpadu. Doplatíme dlužnou splátku za vodu ,což byl velký kámen na srdci. Kluci budou mít hezké Vánoce i s dárky a hlavně budou mít u sebe klidnější rodiče, protože víme ,že na nás záleží i lidem,kteří nás poznali díky přečtení pár řádek a místo,a by nás jen odsoudili, snaží se nám pomoci.

Dokonce se nám ozval i advokát, který nám chce bezplatně pomoci s celou situací a to je prostě úžasné. Věříme, že se konečně ten nekonečný koloběh hýbe tím správným směrem a my budeme konečně moci zase volně dýchat bez strachu. Opravdu všem ze srdce děkujeme, a hlavně i za vaší práci, pane Čulík.

Bartekovi

Jak Kyjev a Západ ženou východní Ukrajince do Putinova náručí

9. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Nedávná zpráva OSN uvádí, že od dubna letošního roku uprchlo z Ukrajiny téměř půl milionu Ukrajinců. Z přibližně 454 000 lidí, kteří do konce října z Ukrajiny odešli, jich 387 000 odešlo do Ruska. Většina uprchlíků byli ruští mluvčí žijící na východě Ukrajiny, přesto to však vyvolává závažnou otázku: Jestli je toto konflikt mezi Ukrajinou a Ruskem, proč se tolik Ukrajinců přidalo na stranu nepřítele, ptá se Lev Golinkin v deníku New York Times.

Rusko financuje evropskou ultrapravici

9. 12. 2014

čas čtení 5 minut

Zní to jako kapitola ze špatného špionážního románu: bývalý agent KGB, vyhoštěný v osmdesátých letech z Británie, poskytl velkou finanční částku ultrapravicové straně v Evropě. Proč? Aby ochromil Evropskou unii a upevnil styky mezi Moskvou a budoucí možnou vedoucí představitelkou prokremelské Francie, píše Luke Harding v deníku Guardian.

OECD: Představa, že se od bohatých bohatství šíří i k chudým, je nesmysl

9. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Analýza OECD konstatuje, že příjmová nerovnost má "podstatné a statisticky záporné" dopady na ekonomiku

V Paříži sídlící Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) vydala analýzu, která poprvé jasně dokazuje, že ekonomická nerovnost způsobuje hospodářskou stagnaci. Doporučila vyšší zdanění bohatých a ekonomickou strategii, která je zaměřena na zlepšení postavení nejchudších 40 procent obyvatelstva.

Británie se obává americké senátní analýzy, že se podílela spolu s CIA na mučení vězňů

9. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Spojené státy se připravují na zveřejnění zprávy o tom, jak CIA používala po 11. září 2001 mučení. Británie je jedním ze spojenců USA, kteří se obávají, že zpráva, která má být zveřejněna v úterý, bude publikovat nové a znepokojující informace o tom, jak se Británie a další spojenci podíleli na odvážení a mučení vězněných osob v třetích zemích.

"Co kdyby Rusko zřídilo základnu v Latinské Americe?"

9. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 8 minut

Když se z čistě propagandistických důvodů klade rovnítko mezi asociační dohodu Ukrajiny s EU (která se nerovná členství a nemusí ke členství vést) a začlenění Ukrajiny do NATO (proti němuž by kromě řady evropských zemí hlasovali i mnozí stále izolacionističtější američtí republikáni), zaznívá často otázka: "Co by asi tak dělaly USA, kdyby si Rusko zřídilo základnu v Latinské Americe?"

O výsledcích komunálních voleb v Polsku

9. 12. 2014 / Tomasz Oryński

čas čtení 6 minut

Výsledky polských komunálních voleb byly velkým překvapením. I když strana Právo a spravedlnost dopadla relativně dobře, její vítězství jí neumožnilo převzít moc v tolika městech a okresech, kde to plánovala. Z překvapivě dobrých výsledků rolnické strany PSL vyplývá, že tato strana se těší na místní úrovni daleko větší podpoře než při volbách do parlamentu. Úspěch této strany, spolu s neobvykle vysokým počtem neplatných hlasů, možná také znamená, že lidé už mají plné zuby nedostatku volby, který jim nabízejí hlavní politické strany. V každém případě překvapil výsledek komunálních voleb mnoho lidí. Jedinou konstantou bylo, že Jaroslaw Kaczyński ze strany Právo a spravedlnost jako obvykle obvinil vládu, že volby zfalšovala.

Historický způsob myšlení a racionalita

9. 12. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Kdysi jsem se pod vlivem Popperovy Logiky vědeckého zkoumání domníval, že historie nemůže být v plném smyslu vědou, neboť se zabývá – na rozdíl od věd přírodních – událostmi, které nejsou opakovatelné. Experiment stojí na tom, že ho můžete poměrně přesně zopakovat, dějiny opakovat nejdou přinejmenším ve dvou ohledech: nemáme je ve své moci (nejsou v naší laboratoři) a nemůžeme se v nich vracet.

Děkujeme

8. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

"Opravdu neexistují slova, kterými by jsme dostatečně vyjádřili naši neskutečnou vděčnost všem čtenářům za finanční podporu pro naši rodinu.Tolik lidí s dobrým srdcem nám v tomto adventním čase dodává spoustu energie.Víme, že díky této podpoře budeme moci vykouzlit úsměv na tváři našich synů pod vánočním stromečkem a to opravdu nic nenahradí.Všem moc děkujeme za toto štěstí a spoustu pomoci, nejen finanční, která nám jistě pomůže a my zase budeme ta spokojená rodina s běžnými starostmi. Děkujeme. Bartekovi."

Autor tohoto článku píše:

"Chtěl bych Vám ještě jednou vyjádřit velké poděkování za veškerou pomoc. Je to trochu smutné, když mi pomáhají úplně cizí lidí, díky kterým jsem si mohl dovolit koupit nové boty a jsem za to nesmírně vděčný.

Děkuji mnohokrát za veškerou podporu a pomoc, znamená to pro mě opravdu hodně."

V IDnes zřejmě dochází k nějaké krizi

9. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Nejenže publikují rasistické články, ale zjevně už nezvládnou ani gramatiku. V poslední době se v článcích vyskytují překlepy a hrubé gramatické chyby, Jak najdete na stránkách www.pravidla.cz ZDE, slovo "fix" je mužského rodu a skloňuje se podle vzoru "hrad". Těžko se v češtině tedy říká "s hradami", poznamenává Jan Čulík:

"Poučení z ledovky: Dráhy chtějí při pohromách i tabule s fixami"

Zdroj: ZDE

PS. Dostali jsme maily od dvou čtenářů, kteří poukazují na to, že "u nich se říká 'fixa'" (tedy je to u nich substantivum ženského rodu). No tak, posledních cca 200 let bývalo zvykem v českém prostředí, že celostátní tisk byl vydáván spisovným jazykem. Pokud chce pan Babiš vydávat IDnes třeba v brněnském hantecu, bude to jistě kulturně zaznamenatelná událost. Jinak by se však asi redaktoři měli přidržovat spisovného jazyka a pro ten jsou, pokud vím - nebo aspoň bývala - směrodatná Pravidla českého pravopisu. :)

Další rasistický článek v IDnes

9. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

"Policie vycvičí odborníky na Romy. Za práci v ghettu dostanou příplatek

9. prosince 2014 0:08

Do oblastí obývaných Romy brzy zamíří speciálně vyškolení policisté. Pro čtyři desítky strážců zákona chystá stát odborné kurzy, aby se v ghettech perfektně vyznali a mohli tam lépe předcházet kriminalitě. Jejich absolventy čeká 500 korun navíc k výplatě."

Zdroj: ZDE

"Policie vycvičí odborníky na Židy. Za práci v ghettu dostanou příplatek," píše k tomu na facebooku filmový dokumentarista Filip Remunda.

Amsterodamská univerzita likviduje česká, polská, srbská a chorvatská studia

4. 12. 2014

čas čtení 1 minuta

Často zde varujeme, že v důsledku tvrdé komercionalizace západních univerzit se rychle likvidují veškerá zahraniční centra seznamující vnější svět s jazyky a kulturami středovýchodní Evropy. Zde je další příklad. Z Amsterodamu přichází zpráva, že se tamější univerzita rozhodla zlikvidovat česká, polská, srbská a chorvatská studia. Tamější ředitelka katedry slavistiky profesorka Ellen Rutten apeluje na veřejnost, aby její významné centrum pro studium středovýchodní Evropy podpořili podepsáním petice.

Petice je ZDE.

Prosíme, podepište tuto petici. Děkujeme.

Je to další důkaz, že pokud si česká vláda nevypracuje širší strategii kulturní diplomacie prostřednictvím šíření informací o své zemi na západních univerzitách, se zlou se potáže, protože o České republice se už nebude ve vlivných zemích vědět nikde a ČR nebude mít v obyvatelstvu západních zemích žádné o Česku podrobněji informované spojence - protože si je nebude v těch zemích vychovávat.

Britské listy se bez finančních příspěvků neobejdou

19. 11. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 1 minuta

Vážení čtenáři, krátce k nově nastaveným formátům reklamy a k souvislostem, které z toho vyvstávají jak pro BL, tak pro vás. BL nejsou komerční projekt, ale peníze potřebují. Proto se v současnosti bez reklamy neobejdou. V rámci nového designu jsme se snažili najít kompromis mezi její „otravností“ a užitečným přínosem.

Odmítli jsme formáty zcela běžné na většině českých mediálních portálů, drželi jsme se formátů běžných na britských a amerických médiích. I tak se určitě najdou lidé, které to bude obtěžovat. Pochopte prosím, že bez reklamy to nejde.

Pět tezí k Ukrajině

9. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

I. Nevěřte poplašným zprávám, že Západ chystá kvůli Ukrajině vojenský útok na Rusko. Není na nic takového připraven, vojensky ani psychologicky. Nemá nic takového v úmyslu, Ukrajina postrádá pro Západ význam, nebude kvůli ní riskovat velkou válku. Nejvyšším společným jmenovatelem západního postupu proti Rusku v této záležitosti jsou ekonomické sankce - ale i tento jmenovatel má pouze omezenou životnost. A Moskva to velmi dobře ví. Strašení válkou používá na Západě jako nástroj psychologické války proti tamním vládám, podobně jako podporu evropské ultrapravice.

Rasistický výlev na serveru IDnes

8. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Nemám sice ve zvyku hlásit každý rasistický výlev serveru idnes.cz, tohle mi však přijde obzvlášť nevkusné, píše Jiří Pospíšil:

Moje Vinohrady. Jak se žije mezi secesními činžáky a ruskou náplavou

[..]

„Potkáte tu do místa vrostlé starousedlíky v tiché konverzaci, ale míjí je uřvaná ruská náplava.“

[..]

„Možná je síla Vinohrad v pocitu, že všechno je tu ještě v pořádku. Ačkoli se dojem před lety pokusila nabourat invaze ruských přistěhovalců, kteří z místa udělali horní palubu Titaniku, na níž se ještě tančí, pokud máte Jiřák v krvi, všechny rozlady i odloučení jsou jen dočasné. Vinohrady. Řekněte to nahlas, Vi-no-hra-dy. Není nic lepšího.“

Zdroj: ZDE

Pozn. red.: Zkuste si nahradit slovo "ruský" v tomto článku slovem "židovský" a zatrne vám. Je to vyvolávání nenávisti vůči etnické skupině.

A navíc to s těmi Rusy není pravda

8. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Rasistické poznámky na serveru iDnes stejně neodpovídají faktům. Velký počet vinohradských činžáků skoupili Italové a právě italská komunita je nejpočetněji na Vinohradech zastoupená. Kromě nich převažují starousedlíci a mimopražští Češi. Žádná “náplava” se nekoná, ale je šílené, že tohle vůbec někdo napíše do novin a hlavně, že to projde i do tisku. Rasismus je ostudný, ale divte se, když lidi nikdo k toleranci nevychovává, míní Barbara Knoblochová.

Další pomoc postiženým exekucemi

8. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

Přes víkend poslali čtenáři Britských listů dvěma občanům postiženým neférovými exekucemi, o nichž jsme nejnověji psali, další finanční pomoc. Autorovi článku "Zaslouží si tento člověk likvidaci, nebo pomoc?" celkem do pondělí poslali čtenáři Britských listů finanční pomoc ve výši 12 600 Kč, rodině Bartkových, viz článek "Půjčkou na domácnost jsme se stali neosvoboditelnou obětí exekutorů. Můžete poradit či pomoci?" - 10 500 Kč.

Jsme v kontaktu s Hanou Marvanovou, která připravila reformu exekutorského zákona, která jak píše, obsahovala některé body v souladu s argumenty Britských listů, avšak ministerstvo spravedlnosti ji reformu neumožnilo uskutečnit a po jejím odchodu se už ta reforma ani neprojednala.

Pod pláštíkem protizápadního vzdoru se Moskva tiše snaží vyřešit ukrajinskou krizi

8. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Putin a jeho kruh uzavřel s ruským obyvatelstvem nepsanou sociální smlouvu, píše v deníku Guardian Simon Tisdall. Putinův režim lidem poskytuje rostoucí životní úroveň a hospodářskou prosperitu. Oplátkou za to občané příliš podrobně nezkoumají jeho nedemokratické a autoritářské chování. Jenže tato mlčenlivá dohoda se začíná rozkládat.

BBC bude v úterý vysílat pořad o Emilu Zátopkovi

8. 12. 2014

čas čtení < 1 minuta

V sérii pořadů "Great Lives" bude v úterý v 17.30 českého času vysílat rozhlasová stanice BBC Radio Four pořad o českém běžci Emilu Zátopkovi. Po vysílání bude pořad k dispozici na internetu.

Podrobnosti ZDE

BRITÁNIE:

Anglikánská církev je v ostrém konfliktu s vládnoucími konzervativci ohledně chudoby v Británii

8. 12. 2014

čas čtení 3 minuty

Arcibiskup canterburský se zjevně rozhodl jít v této věci do přímé konfrontace proti vládě

Britská vládnoucí Konzervativní strana usiluje o neutralizaci obrovského konfliktu s anglikánskou církví, jaký nemá obdoby desítky let poté, co všestranická analýza varovala, že Británie je vážně postižena hladem v důsledku nízkých platů, rostoucí nerovnosti, sociálního rozkladu a tvrdého režimu sankcí bv oblasti sociálních dávek.

Dezorientace jako hlavní problém postmoderního kapitalismu

8. 12. 2014 / Bohumil Kartous

čas čtení 11 minut

Ve společnosti převládá skepse z toho, že nelze nic změnit. Falešní léčitelé deziluzí přicházejí s jednoduchými hesly typu „ano, bude líp“ a společnost na ně slyší. Paretovo pravidlo platí, nějakých 20 % lidí je skutečně aktivních, ale bojují s překonáváním iluzí i s deziluzí zbytku. Proč je to nevyhnutelné? A proč aktivismus, dojde-li na něj, je v postmoderním kapitalismu často jen "dezorientační běh"?

Od plnovousu k plnovousu, aneb Logika politického platonismu

8. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 8 minut

V ideální společnosti navržené řeckým filosofem Platónem měli, jak mnozí vědí, příslušníci vládnoucí vrstvy mimo jiné zakázáno vlastnit majetek a zakládat rodiny, tak jak je běžně známe. To proto, že majetek a rodina byly považovány za hájemství soukromého zájmu, zatímco ti, jejichž posláním bylo řídit společnost, se měli pokud možno stále zabývat výlučně jen zájmem obecným - a svůj vlastní, osobní, ze zorného pole nejlépe zcela vyloučit.

Rozklad státu a veřejný zájem

8. 12. 2014 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty

Zásadní pozitivní rozdíl mezi normalizací a současností vidím v tom, že se toho dá mnohem méně ututlat, že ministr financí, jeden z nejbohatších lidí u nás, musí – jak to učinil včera v Otázkách V. Moravce – mluvit o rozkladu stát v souvislosti s výbuchy munice ve Vrběticích, s vybíráním daní atd. Základní cestou k funkčnosti státu je veřejně ukázaná nefunkčnost, která vede k pochopení toho, co vyžaduje veřejný zájem, k vyšetřování a objasňování, k hledání nápravy. Bez zkušenosti požáru lze těžko pochopit, k čemu jsou hasiči.

Pokud bude i nadále pět globálních mocností provádět navzájem konfrontační strategii, proděláme na tom všichni

8. 12. 2014

čas čtení 6 minut

Putin pronese projev a hodnota rublu se propadne. Šéf evropské ústřední banky pronese projev a propadnou se burzy. OPEC má konferenci ve Vídni a propadne cena ropy. Japonský premiér vyhlásí předčasné volby a pokles jenu vůči dolaru se zrychlí. To všechno se stalo za posledních šest týdnů v už tak svárlivém roce, píše ekonomický reportér Channel Four News Paul Mason v deníku Guardian.

Vedla byste válku s Ruskem, paní Merkelová?

8. 12. 2014

čas čtení 6 minut

Welt am Sonntag: Paní spolková kancléřko, jsou tomu již dva týdny, co jste se v Austrálii setkala s prezidentem Putinem. Pak jste Rusko kritizovala velmi tvrdými slovy. Převládá od té doby rádiový klid?

Angela Merkelová: Spolková vláda a ruská vláda mají funkční kontakty na různých úrovních. Vedle toho jsme vždy jasně říkali, že Rusko svým přístupem k ukrajinské krizi porušuje mezinárodní právo a my se naopak při všech rozhovorech v nezmenšené míře snažíme najít diplomatické řešení. Jde o to, že také Rusko se v souladu s Minskou dohodou zavázalo, že bude spolu s ostatními zajišťovat příměří.

Sezona strachu

8. 12. 2014 / Miroslav Vejlupek

čas čtení 41 minut

V prosinci 2009 …

( 1 )

Na okenní skla lehlo ranní světlo a v hrotech stříbrných smrků podél zdi se zajiskřilo. Nad podlouhlou, teď jakoby se protahující výrobnou firmy Drobný & syn i dnes zakroužili krkavci, ale jejich rezatý chrapot se nerozlehl tak pronikavě jako jindy. Ptáky jako by poplašil křik uvnitř:

„Co koukáte jako stádo hovězího?! Zhasněte - už je vidět! Na rozhazování nemám!“ To Jiří Drobný organizoval pracovní směnu. Dělal to s opravdovou náruživostí majitele cukrářské výrobny.

Aktuální ruský plán na Ukrajině: Anexe Donbasu, později svržení vlády v Kyjevě

7. 12. 2014 / Karel Dolejší

čas čtení 5 minut

Nikterak opoziční list Gazeta.ru přinesl článek Vladimíra Děrgačova variující název "alternativně historického" románu Kombata Najtova. "Не раскачали лодку" (Nerozhoupejte loďku) ZDE popisuje vývoj ruské politiky vůči východní, potažmo celé Ukrajině, v posledních měsících. Konstatuje, že původní plán Moskvy vyvolat a rozšířit na Ukrajině masové proruské nálady a svrhnout prozápadní vládu selhal, takže aktuálně Moskva akceptovala perspektivu anexe obsazených částí Donbasu. Plánů na výměnu kyjevské vlády za proruskou se ovšem Kreml nevzdává, ale připouští, že to zabere delší čas.

Arcibiskup z Canterbury je šokován, že lidé v Británii závisí na rozdávání potravin

7. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Justin Welby, arcibiskup z Canterbury a šéf anglikánské církve, se vyjádřil, že je více šokován osudem hladovějících chudých v Británii než utrpením v uprchlických táborech v Africe.

V Británii se po celé zemi šokujícím způsobem plýtvá potravinami, ale "velké části země" jsou postiženy hladem, varoval arcibiskup z Canterbury Justin Welby. Rodiny jsou nuceny záviset na potravinách, které rozdávají zadarmo charitativní centra, přestože rodiče chodí do zaměstnání.

V Rusku se šíří fatalismus

7. 12. 2014

čas čtení 6 minut

V Moskvě stále fungují předražené obchody pro bohatou elitu, v ulici Bolšaja Nikitskaja v kavárně Coffee Mania ženy v kožiších s chirurgicky upravenými rty popíjejí zelený čaj, množství stylových kaváren a restaurací, které tu otevřely za poslední dva roky, jsou plné zákazníků, píše z Moskvy pro týdeník Observer reportér Shaun Walker a pokračuje:

Symbol studentských protestů v Řecku, Nikos Romanos, se blíží smrti

7. 12. 2014

čas čtení 1 minuta



Tisíce demonstrujících Řeků minulý týden skandovaly v ulicích Athén jméno Nikose Romanose, jednadvacetiletého anarchisty, uvězněného za to, že před dvěma lety přepadl banku. Nikos Romanos drží už 27. den hladovku a jeho zdravotní stav se zhoršuje.

Romanos byl vzorným studentem a milovníkem lyžování. Nyní se stal symbolem rozzuřených Řeků, kteří chtějí bojovat proti vládním strukturám.

V sobotu znovu došlo v Athénách ke střetům mezi 6000 demonstranty a policií.

Tereza Brdečková: Článek na Parlamentních listech je nepravdivý a odvádí pozornost od podstaty věci

6. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

Tereza Brdečková reagovala na články na Parlamentních listech, které ji obvinily z podjatosti. Napsala tamější redaktorce:

Paní Ševčíková,

dozvídám se, že oslovujete mé kolegy, aby se vyjádřili k článku uveřejněném v Parlamentních listech..

Mě jste o vyjádření nežádali ani před uveřejněním, ani po něm. Jak jistě uznáte, není to v pořádku. Váš článek je jednak nepravdivý a za druhé odvádí pozornost od toho hlavního, čímž začnu:

Profesor Eric Posner: Prosazování západního konceptu lidských práv po světě je kontraproduktivní

5. 12. 2014 / Jan Čulík

čas čtení 3 minuty

Zajímavé je, že drulákovská debata o kontroverznosti prosazování lidských práv v diktaturách v druhém a třetím světě má významnou a aktuální paralelu v mezinárodním diskursu. Vyplývá z toho, že tvrdošíjné zastávání havlovského a svým způsobem i blairovského diskursu, jaký prosazují Lidové noviny a Respekt ("My na Západě víme nejlépe, co jsou lidská práva a máme povinnost jako osvícení bělošští nositelé civilizace je vnucovat jiným kulturám i prostřednictvím humanitárního bombardování") je zastaralé a kontraproduktivní. Potíž totiž je - a to si havlovští aktivisté v Lidových novinách a v Respektu vůbec neuvědomují, že princip šíření demokracie na bodácích armád se vůbec neosvědčil a zásady v bývalé Jugoslávii, v Afghánistánu, v Iráku a všude na Blízkém východě dokázaly, že západní nepochopení místních kultur vede k vytváření chaosu a všeobecného vraždění, nikoliv k vzniku dokonalých demokracií západního typu.

Posner přistupuje k této věci zcela pragmaticky: výše zmíněné prosazování lidských práv nefunguje, a tak navrhuje, co dělat jiného.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za listopad 2014

6. 12. 2014

čas čtení 2 minuty

V listopadu 2014 přispělo 195 čtenářů finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 42 902 Kč, dobrovolným předplatným prostřednictvím mobilu v září 2014 částkou 1573.86 Kč. Příjem z reklamy byl 2000 Kč.

Zůstatek byl koncem listopadu 2014 284 623,91 Kč, z toho částka na exekutorský projekt 156 375,59 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | Ukrajina | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
32883