Británie: Židovští členové Labour Party označili vedení za "antisemitské"

8. 4. 2019

čas čtení 1 minuta
Organizace Jewish Labour Movement obviňuje předsedu strany Jeremyho Corbyna, že "přehlížel antisemitismus a antisemity", a tvrdí, že je "neschopen stát se premiérem".


Židovští členové Labour Party (Jewish Labour Movement, JLM) označili vedení strany za antisemitské. Schválili rezoluci na výroční všeobecné schůzi v neděli. Předsedu strany Corbyna obviňují, že "přehlížel antisemitismus a antisemity".

Skupina dále prohlásila, že lídr labouristů "není schopen stát se premiérem" a že vláda jím vedená by nebyla "v zájmu britských Židů".

Jde o jedinou oficiální židovskou organizaci, která byla součástí strany takřka 100 let. Jeden ze zdrojů sdělil deníku The Independent, že rozhodnutí vyjádřit Corbynovi nedůvěru bylo "takřka jednomyslné".

V prohlášení se uvádí: "Vedení Labour Party prokázalo, že je antisemitské a kontrolovalo kulturu antisemitismu, v níž nepoužilo osobní moc a moc vyplývající z funkcí k tomu, aby se vypořádalo s antisemitismem, a místo toho využilo svého vlivu k ochraně a obraně antisemitů."

"Jeremy Corbyn je přímo odpovědný, ať už prostřednictvím svých akcí, kde, jak se zdá, přehlížel antisemitismus a antisemity, nebo prostřednictvím jeho nečinnosti při vyrovnávání se s širším problémem ve straně."

JLM "nemá důvěru ve schopnost Jeremyho Corbyna pochopit, reagovat nebo řešit problém" a tvrdí, že "jeho vedení Labour Party kombinované s minulými akcemi a spojeními ukazuje úplnou neúctu k židovské komunitě v Británii".

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6833

Diskuse

Obsah vydání | 10. 4. 2019