Studentka na Floridě: My budeme poslední masakr způsobený střelbou

19. 2. 2018

čas čtení 2 minuty


Emma Gonzalez, studentka: Pokud pan prezident chce ke mně přijít a říct mi do očí, že to byla strašlivá tragédie a jak se to nikdy nemělo stát, a bude nám dál říkat, že se proti tomu nic dělat nebude, ráda se ho zeptám, kolik peněz on osobně dostal od National Rifle Association (Celostátní organizace pro střelné zbraně). Ale ono na tom nezáleží, protože já už to vím. 30 milionů dolarů. A když se to vydělí počtem obětí střelby v USA, jen za prvních šest týdnů roku 2018, vychází to na 5800 dolarů. Takovou mají tito lidé pro tebe cenu, Trumpe? Jestli neuděláš nic, aby se zabránilo tomu, aby se tohle dál dělo, ten počet obětí střelby vzroste a částka, jakou mají cenu, se sníží. A už pro tebe nebudeme mít žádnou cenu. 

Všem politikům, kteří přijímají dary od NRA, hanba vám! 

Říkají, že přísnější zákony o zbraních nevedou k snížení násilí střelnými zbraněmi. My říkáme NESMYSL! 
Říkají, že hodný ozbrojený člověk zastaví zlého ozbrojeného člověka. My  říkáme NESMYSL! 
ŘÍkají, že zbraně jsou jen nástroje, jako nože, a jsou tak nebezpečné jako automobily. My říkáme NESMYSL! 

Všichni, kteří jsou tu dnes, všichni tito lidé by měli být doma a truchlit. Avšak namísto toho jsme tu a stojíme tu všichni, protože jestliže jediné, co naše vláda a prezident dokáží udělat, je vysílat myšlenky a modlitby, je načase, aby se staly oběti změnou, kterou je nutno zavést. 

My budeme ty děti, o nichž si budete číst v učebnicích. Ne, že se staneme další statistikou z masového masakru v Americe, ale protože, jak řekl soudce David, my budeme poslední masový masakr způsobený střelbou. 

0
Vytisknout
7874

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2018