Polská státní televize: Macron je slabou liberální loutkou Německa

4. 9. 2017

čas čtení 1 minuta



Poté, co francouzský prezident Emmanuel Macron ostře kritizoval porušování zákona a evropské normy dnešní polskou vládou, stává se terčem zuřivých útoků v polské státní televizi:


TVP: "Vzrůst napětí mezi Paříží a Varšavou a útok francouzského prezidenta na nezávislost Polska nejsou náhodné. Už během předvolební kampaně hovořil Emmanuel Macron ve prospěch sankcí EU proti Polsku."

"Polsko a jeho vláda jsou trnem v oku západních liberálních elit. To je cena, kterou musíme platit za zajištění našich vlastních zájmů."

"Snažím se vzpomenout si, kdy naposledy bylo Polsko charakterizováno takovýmto způsobem. Vzpomínám si jen na pakt Hitler-Stalin."

"Prezident Macron by nepřijel do Polska a nepoužíval by tady takovou rétoriku bez svolení Německa. Všechno, co se děje v Evropské unii, přísně ovládá Berlín. Postavení Francie, dosud docela silné, bylo důsledkem toho, že všichni francouzští vedoucí politikové z poslední doby poslouchají na slovo paní Merkelovou."

"Tento nedávný francouzský útok je cenou, kterou musí zaplatit polský stát za to, že se nám podařilo obnovit svou sílu."

"Je překvapující, že i podle názoru francouzských médií má Macron protipolskou obsesi. Italský psychiatr Saggatori napsal před volbami psychologickou analýzu Macrona. Diagnostikoval u něho narcistní osobnost s psychopatickými rysy."

"Musíme si uvědomit, že Polsko není ani Německo, ani Francie. Že jsme členem Evropské unie neznamená, že musíme být papoušek, který opakuje myšlenky někoho jiného."

"Myšlenky, které měly hájit takzvané evropské hodnoty, ve skutečnosti vedly k nejvážnější uprchlické krizi v historii, k zvýšení teroristické hrozby a k četným tragediím."

0
Vytisknout
8150

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2017