Britská vláda chce brutálně omezit vstup do Británie z Evropy po brexitu

5. 9. 2017

čas čtení 2 minuty


Občané některých evropských zemí budou muset mít příjem vyšší než určité minimum, jinak nedostanou povolení ke vstupu do Británie.

V současnosti si nesmějí Britové do Británie přivézt manžela ze zemí mimo EU, pokud nevydělávají více než 18 600 liber ročně (43 000 Kč měsíčně). Toto omezení má být rozšířeno i na občany EU.

Deník Guardian zveřejnil 82 stránkový interní dokument britského ministerstva vnitra, datovaný srpen 2017, který připravuje brutální omezení přístupu občanů z Evropské unie do Británie.



Do Británie budou mít přístup jen ti evropští občané, o nichž bude stoprocentně jasné, že "způsobí, že domácím britským občanům, žijícím v Británii, se zvýší životní úroveň".

Britští zaměstnavatelé budou muset v první řadě hledat své zaměstnance mezi domácími Brity.

Na občanku už Češi do Británie nebudou moci jezdit. Platit budou pouze pasy.

Pokud bude nějaký evropský občan chtít pobývat v Británii déle než tři měsíce, bude muset získat biometrický občanský průkaz a poskytnout své otisky prstů. V žádosti o pobyt v Británii bude muset žadatel předložit celou řadu dokumentů, především o případném studentském stavu, a důkazy, že se má dostatečné vlastní prostředky na obživu.

Povolení k setrvání v Británii po dobu delší než tři roky dostanou jen vysoce kvalifikovaní pracovníci.

Bude omezeno právo přivézt si do Británie příbuzné pouze na partnera a na děti mladší 18 let. V současnosti si nesmějí Britové do Británie přivézt manžela ze zemí mimo EU, pokud nevydělávají více než 18 600 liber ročně (43 000 Kč měsíčně). Toto omezení má být rozšířeno i na občany EU.

Občané některých evropských zemí budou muset mít příjem vyšší než určité minimum, jinak nedostanou povolení ke vstupu do Británie.


Podrobnosti v angličtině ZDE



0
Vytisknout
8406

Diskuse

Obsah vydání | 7. 9. 2017