Trump na straně saúdských mučitelů

22. 5. 2017

čas čtení 3 minuty
Donald Trump se v pátek vydává vytvořit fantazii arabského NATO. V Rijádu ho přivítá množství diktátorů, zkorumpovaných autokratů, zločinců, mučitelů a popravčích, píše Robert Fisk. Přítomen bude nejméně jeden prezident-zombie: Abdelaziz Bouteflika z Alžírska, který jer v komatu a už ani nemluví ani neslyší - a samozřejmě, i jeden naprosto šílený prezident, Donald Trump. Cíl je jasný: připravit sunnitské muslimy na Blízkém východě na válku proti šiitským muslimům. Za pomoci Izraele, samozřejmě.


I pro ty, kdo jsou zvyklí na šílenství arabských vůdců - nemluvě o těch lidech ze Západu, kterým ještě nedošlo, že sám americký prezident je naprostý maniak - arabsko-muslimský sunnitský summit v Saúdské Arábii je téměř naprosto nepochopitelný. Přijíždějí z Pákistánu a z Jordánska a z Turecka a z Egypta a z Maroka a z dalších 42 hlavních měst s minarety, aby mohli ambiciozní saúdští Arabové vést svou válku proti "terorismu" a šiismu. Skutečnost, že většina "terorismu" na Blízkém východě - Isis, al Kajda a al Nusra - má zdroj v Saúdské Arábii, kam Trump cestuje, musí a bude ignorována. Nikdy zatím nebyla zinscenována na Blízkém východě tak obrovské komedie omylů.

Vrcholem toho je, že musejí poslouchat Trumpovo blábolení o míru a o islamistickém "extremismu". Zjevně jde o nejabsurdnější projev nějakého amerického prezidenta. Ten totiž musí předstírat, že je Írán extremistický - zatímco jsou to saúdsko-arabské wahhabistické klony, které likvidují pověst islámu po celém světě.

Víte, saúdskoarabský náměstek korunního prince Mohammad bin Salmán (MbS) chce vést své sunnitské kmeny, plus Irák, pokud to bude možné, proti "teroristickému" šiitskému Íránu, proti temnému "teroristickému" alawitskému režimu Bašara al Assada, proti "teroristickým" šiitským libanonským Hezbollah a proti agresivním "teroristickým" šiitským Houthiům v Jemenu. A co se týče šiitských menšin v samotných státech kolem Perského zálivu, a dalších neposlušných občanů - useknout jim hlavu!
 
Konec konců, to udělali saúdští Arabové loni prominentnímu saúdskému šiitskému předákovi šejchovi Nimru al-Nimrovi. Ve stylu Isis mu usekli hlavu, byla to klasická Wahhabistická poprava, spolu s popravami dalších 47 "teroristů". A všichni vlivní šiité v sousedních státech kolem Perského zálivu budou také zlikvidováni - to se také stalo šiitské většině v Bahrainu, když tam vstoupila saúdskoarabská armáda v roce 2011 na "žádost" jeho sunnitského vládce.


A jasně vidíte, proč ostudný americký prezident, který plně spadá do regionálního pantheonu šílenců a maniaků - patří mezi kaddafí a ahmadinežády Blízkého východu - s tím souhlasí. Skutečnost, že Islámský stát - Trumpův smrtelný nepřítel a strategický nepřítel šéfů jeho armády - byl vytvořen v rámci tého salafistického kultu jako Saúdská Arábie - Trumpa vůbec nezajímá. Sunnitští saúdští Arabové a králové a princové kolem Perského zálivu vlastní obrovské bohatství a to je jediné náboženství, které Trump skutečně respektuje, a ti chtějí zničit šiitský Írán a Sýrii a Hezbollah a Houthie. Pro Američany je to jednoduchý příběh "boje proti terorismu", a to znamená, že Trump dá Salmánovi a jeho kamarádům americké rakety za 100 miliard dolarů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

http://www.independent.co.uk/voices/donald-trump-saudi-arabia-iran-iraq-kurdish-population-shia-muslims-a7742276.html

0
Vytisknout
11309

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2017