Příliš mnoho (p)rezidentů

15. 5. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta
Podle Miloše Zemana, který se v Číně opět pochlubil lámanou ruštinou ZDE, je novinářů příliš mnoho a měli by být zlikvidováni ZDE.



Ruský prezident Vladimir Putin, s nímž se Zeman v Pekingu sešel, reagoval poznámkou, že likvidovat novináře "netřeba", ale měli by být "omezeni". Putin ovšem moc dobře věděl, proč se k Zemanovi nepřipojuje. Nesluší se hovořil o provaze v domě oběšencově. Česká republika je zatím co se týče indexu tiskové svobody stále ještě na 23. místě na světě. Rusko na místě 148. ZDE. Od počátku Putinova vládnutí zahynulo v Rusku kolem dvou stovek novinářů ZDE.

Zeman je už politicky natolik toxický, že si na něj na Západě neudělá čas dokonce ani Donald Trump. Kdyby se s ním totiž sešel, zhoršil by pro sebe již tak dost katastrofální kauzu vyšetřování vazeb na ruské podsvětí a zpravodajské služby. Našeho prezidenta Američané vnímají jako prototyp politika zkorumpovaného ruskými vlivovými operacemi.

Nemyslím si, že je na světě příliš mnoho novinářů. Zato (p)rezidenti se poněkud přemnožili. Někteří by nám mohli být dávno ukradeni. Pro jednou si ovšem dovolím souhlasit s Vladimirem Vladimirovičem Putinem: Likvidovat netřeba, stačí zregulovat.

Ústavní žaloba na Zemana by měla spatřit světlo světa co nejdříve. Jinak nás ve světě brzy začnou považovat za sultanát, kde se k novinářům chovají podobně jako v Putinově Rusku či Erdoganově Turecku.

0
Vytisknout
11497

Diskuse

Obsah vydání | 17. 5. 2017