Trump: Budu-li zvolen prezidentem, spojenci nám budou za americkou vojenskou pomoc platit

3. 4. 2016

čas čtení 1 minuta


Donald Trump se v sobotu vyjádřil, že by mu až tak nevadilo, kdyby Severní Korea zaútočila na své sousedy jadernými zbraněmi. Řekl, že kdyby měl vzniknout konflikt mezi Japonskem a Severní Koreou, vyzbrojenou jadernými zbraněmi, "byla by to strašná věc, ale co."

Trump si také stěžoval, že Spojené státy mají na linii příměří mezi Severní a Jižní Koreou rozmístěno 28 000 amerických vojáků jen proto, aby "zastavily maniaka".

Trump si stěžoval, že Spojené státy nemají žádný prospěch z rozmisťování amerických vojsk po světě na pomoc jiným zemím, které za to americkým daňovým poplatníkům nic neplatí. "Nemůžeme být policajtem světa," řekl Trump.

"Co z toho máme? Je načase, aby se na nás ostatní lidi přestali dívat jako na úplné blbce."

Přislíbil, pokud bude zvolen americkým prezidentem, že "donutíme ty země, aby nám zaplatily, ale všechny ty peníze, které nám dluží za obranu za mnoho, mnoho let dozadu."

Trump také doporučil vyzbrojení Japonska jadernými zbraněmi. Od konce druhé světové války je ústavou zakázáno, aby Japonsko mělo armádu.

Trump se pochválil, jak dobrou má zahraniční politiku: "Mluvím sám se sebou, protože mám velmi dobrý mozek a říkám spoustu věcí."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6703

Diskuse

Obsah vydání | 5. 4. 2016