Pařížská starostka chce žalovat Fox News za zprávu o šaríi v Evropě

21. 1. 2015

čas čtení 1 minuta

Anne Hidalgová, pařížská starostka, hrozí americké konzervativní stanici Fox News žalobou. Příčinou je zpráva, podle níž v Paříži existují zóny, do nichž nelze vstoupit, nemuslimové zde nemohou bezpečně procházet platí zde zákon šaría.

Hidalgová sdělila Christiane Amanpourové z CNN, že plánuje žalobu proti společnosti U.S. News provozující Fox News, která přišla s uvedeným tvrzením v souvislosti útokem na redakci časopisu Charlie Hebdo. Kromě toho také louisianský guvernér Bobby Jindal také prohlásil, že v Západní Evropě existují zóny, do nichž nelze vstoupit. Hidalgová tvrdí, že takové výroky "urazily" její město.

Mluvčí Fox News na prohlášení Hidalgové nereagovali, ačkoliv byli požádáni. V posledních týdnech stanice odvysílala zprávy tvrdící, že některé oblasti v Paříži a dalších evropských městech se řídí islámskými zákony a dokonce i policisté se sem obávají vstoupit. Tyto zprávy byly široce kritizovány médii a evropskými politiky. Nejostřejší kritici tvrdí, že Fox News pochybnými tvrzeními podněcuje protimuslimské vášně. Ranní zprávy také tvrdily, že britský Birmingham je "totálně muslimské město", kam nemuslimové nemohou vstoupit.

Někteří hlasatelé stanice se za zavádějící zprávy omluvili.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9585

Diskuse

Obsah vydání | 23. 1. 2015