Paradox: Na Středoevropany pohlížejí Západoevropané stejně jako Středoevropané na Afričany a Asijce

9. 11. 2013

čas čtení 1 minuta

Chtěla bych k tomu poznamenat, že Češi, Slováci, Chorvati a ostatní "středoevropské civilizace" si vůbec neuvědomují, že se na ně mnozí lidé v západní Evropě a v severní Americe dívají stejným způsobem, jakým se oni dívají na Afričany či na Asijce (a myslí si o nich, že to jsou jen paraziti, kteří do západních zemí jezdí jen za účelem získávat tamější sociální dávky). Chorvati si například myslí, že na ně západní Evropa čeká s otevřenou náručí. Naštěstí ve Velké Británii a v Kanadě existují zákony, které nedělají žádné rozdíly mezi různými druhy cizinců, a tak "čmoudi" z Afriky a "civilizovaný Středoevropan" mají tam stejná práva, píše Mirna Šolić.

Jan Čulík: To je sice pravda, ale myslím si, že ani čtenáři britského bulvárního deníku Daily Mail by na fórum nedokázali napsat něco jako čtenář na Novinkách.cz, totiž:

To všechno je neuvěřitelná svoloč, jediná možnost by byla všechno zlikvidovat, jak se říká, Pánbůh si to už přebere...

Mirna Šolić: To bychom nenašli, protože lidé v Británii vědí, že napsat něco takového je trestný čin ZDE ZDE a skončili by ve vězení (možná by to napsali, kdyby věděli, že nebudou potrestáni). Ale já znám hodně Chorvatů v Kanadě, kteří Kanadu nenáviděli, protože jim vadilo, že nějaký chudý Číňan mé stejné právo soutěžit o stejné pracovní místo v bance a že Indové se oblékají úplně stejně jako my, "pořádní Evropané", chodí do práce s kravatou a napodobují "nás".

0
Vytisknout
9873

Diskuse

Obsah vydání | 12. 11. 2013