V Kataru zatkli dva německé dokumentaristy, kteří filmovali pracovní podmínky dělníků

15. 10. 2013

čas čtení 1 minuta

Dva němečtí televizní dokumentaristé uvedli, že je zadržely katarské úřady poté, co se pokusili natočit film o pracovních podmínkách přistěhovaleckých dělníků, kteří stavějí v Kataru infrastrukturu pro světové mistrovství ve fotbale v roce 2022.

Peter Giesel a jeho kameraman Robin Ahne byli zadržování 27 hodin poté, co nafilmovali pracovní podmínky dělníků z balkonu svého hotelu v městě Doha.

Oba televizní novináři se do Kataru vydali na základě investigace deníku Guardian ohledně pracovních podmínek mnoha z 1,2 milionu přistěhovaleckých dělníků, kteří stavějí v Kataru infrastrukturu pro fotbalové mistrovství.

Z dokumentů, získaných minulý měsíc z nepálského velvyslanectví v Kataru vyplývá, že v období od letošního 4. června do 8. srpna zemřelo nejméně 44 nepálských dělníků, a to především na infarkty, selhání srdce a na nehody na pracovišti.

Mezinárodní odbory varují, že pokud nedojde k zlepšení pracovních podmínek dělníků v Kataru, než budou fotbalový stadion a veškerá infrastruktura dostavěny, zemře do roku 2022 až 4000 dělníků.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8769

Diskuse

Obsah vydání | 16. 10. 2013