Nevinné děti ve spárech vyděračů

2. 9. 2013 / Sandra Wain

čas čtení 2 minuty

Konec prázdnin. Příští týden zase začíná škola. Některé děti se těší, jiné pláčou. Rodičům se uleví, že se zbaví dětí, na které nemají čas, a také se uleví jejich peněženkám.

Ve společnosti, kde je všechno podřízeno ekonomickým procesům, nehledejme ani za zdánlivou humanitou nic dobrého. Ochrana práv dítěte svým vedlejším účinkem pouze zakrývá tvrdou realitu vykořisťování dětí a rodiny.

O tom, jak jsou prostřednictvím dětí v tzv. tržní ekonomice vydíráni rodiče, by se daly psát romány. Mít dnes dítě, je luxus.

Možná se vám také stalo, že vás na ulici zastavily nezletilé dívenky, které od vás se srdceryvnou prosbou na rtech požadovaly peníze na školu v Africe. My obyčejní, kteří žijeme v tzv. vyspělém světě, který byl vybudován na vydrancování jiných kontinentů, právě třeba té Afriky, máme ze svých mzdových almužen poskytovat almužny na školy v Africe.

Důvod je jasný, až budou ty školy vybudovány, drancování lidského a přírodního potenciálu černého kontinentu získá další podnět. Čistě hypoteticky, až Africké země dosáhnout podobné vyspělé úrovně jako Evropa, tak africké maminky budou nuceny platit vysoké částky za školní pomůcky pro své děti. Mají se na co těšit.

V naší vskutku překrásné republice je školák v obyčejné rodině pravou pohromou. Nákup nových školních pomůcek a potřeb dosahuje i několik tisíc korun, které scházejí v mínusovém rodinném rozpočtu. Můžete si ovšem také vzít lichvářskou půjčku, nebo prodat ledvinu, játra či oko, avšak nikoliv "své" dítě, neboť to je již od narození prodané a zaprodané vyděračskému režimu.

Nepovinná školní docházka se postupně stává věcí businessu. Jistě, kdo chce studovat, bude muset za to tvrdě zaplatit. Jak veřejně hlásáno, nemáme dnes přece třídní ani beztřídní společnost, ale pouze ekonomickou.

Většinu toho, co vás ve školách naučí, nikdy nepoužijete. Pokud něco budete potřebovat, doučovat se budete muset sami. Ze školy potřebujete mít hlavně "papír".

Jestliže je základní školní docházka povinná, má ji platit ten, kdo ji jako povinnou ze zákona nařídil. Není vůbec zajímavé, že je povinná?

Cožpak v tržní ekonomice, ve svobodě a demokracii, může být vůbec něco povinného? Není to přinejmenším podivné, že se na naše nejmenší s lidskými právy, svobodou a demokracii, jaksi "zapomnělo"?

Jistě nikoliv, vše má v ekonomické (vyděračské) demokracii svůj přísný ekonomický (vyděračský) účel, a nové občany je nutné do něj řádně vpravit.

0
Vytisknout
15445

Diskuse

Obsah vydání | 4. 9. 2013