Británie oznámila zpřísněná bezpečnostní opatření

27. 1. 2012

čas čtení 1 minuta

Britská ministryně vnitra Theresa Mayová oznámila, že nařídila zvláštní bezpečnostní opatření, jejichž cílem je zabránit protestům proti Olympijským hrám. Ty začnou koncem července.

Mayová hodlá zabránit demonstrantům v táboření na místech olympyjských soutěží, a to před jejich konáním i během nich. Řekla to na jednodenní konferenci pořádané Royal United Services Institute (RUSI) v Londýně.

Stany a tábornické vybavení by podle ní měly být přidány na seznam věcí, které je zakázáno do míst konání olympijských událostí přinášet. 

Organizátoři prohlašují že doporučení vycházející z nedávných zkušeností ministerstva zváží, ale naznačili, že nemusí jít nutně cestou zákazu vybavení. 

Mayová také zdůraznila hrozby ze strany hackerů, kteří by mohli napadnout stránky olympiády nebo důležitých sponzorů. Vláda má údajně "robustní" plány protiopatření.

Bezpečnostní operace v Londýně budou zahájeny 19. května, kdy má dorazit olympijská pochodeň, a budou trvat až do konce následných paralympijských her. 

Kromě hlavního programu v Londýně se některé akce uskuteční také v hrabstvích Dorset, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex, Surrey a Kent. Fotbalová utkání proběhnou též v Coventry, Glasgowě, Cardiffu, Manchesteru, Newcastlu a Wembley.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6975

Diskuse

Obsah vydání | 27. 1. 2012