V Olomouci vzniká exekutorská koalice

9. 10. 2018 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty


Je krásné, že v Olomouci občanská kandidátka pana Pejpka a piráti&STAN udělali Dvojblok... pro ANO tak stačilo přijmout tento progresivní kurz změny a vznikla by většinová koalice. Výsledek ale podle všeho bude ten, že ANO dá přednost ODS, KDU a exekutorovi panu Runtákovi. Dokonale výmluvné. Doufám, že média budou důsledně tuto koalici nazývat exekutorská koalice pana Vrány :-).

"Vznik koalice je v Olomouci o výrazný kus blíž. Po nočních jednáních je na stole jediná varianta, a to vláda vítězného ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. Zcela jistá ještě není, zasáhnout do ní může případný rozpad bloku, který tvoří Piráti a Starostové s hnutím ProOlomouc. Jako s celkem s ním však už ANO jednat nechce. Do opozice pak zamířila ČSSD."


 * * *

 

Důležitý rozhovor s Janem Čižinským, mimo jiné o tom, proč odmítá pražskou ODS... ke konci se moderátor dostává k argumentu, šířenému pražskou ODS, že s Čižinským se zastaví výstavba bytů. Čižinský na to kontruje, že v Praze 7, kde byl starostou, se byty stavějí nejrychleji a nejvíce v celé Praze. Tohle je prostě dokonalé. To je přesně ten kontrast mezi efektivní, realistickou politikou na jedné straně (Čižinský) a manipulací veřejnosti v zájmu kmotrů a mafií na druhé straně (ODS). Důležité je, aby Čižinský vydržel a tímto věcným přístupm postupně změnil celé myšlení o politice napříč republikou. Angličané říkají: show us! On může ukázat Prahu 7. Nic takového žádná jiná politická strana nemá.

https://plus.rozhlas.cz/jsme-ochotni-netrvat-na-kresle-primatora-prahy-pripousti-lidr-iniciativy-praha-7636257


Těžko se bouřit proti majiteli... mají v ANO odbory? Ale i tak se to nakonec může začít hroutit. Babiš se může chovat velmi destruktivně.

"Andrej Babiš vůbec poprvé zažívá vážnější odpor proti své předsednické autoritě. Pražská organizace se totiž postavila jeho kritice a odmítla výzvy šéfa hnutí, aby po pátém místě v komunálních volbách vedení pražské buňky okamžitě rezignovalo.

Babiš o víkendu nešetřil na adresu pražských kolegů kritikou. „Jednoznačně největší vliv má to, co jsme předvedli na magistrátu. Celkově nejsem s pražskou organizací dlouhodobě spokojen. Budeme vyžadovat, aby převzali odpovědnost za ten výsledek,“ prohlásil v neděli v České televizi.

Noví pražští zastupitelé ANO, kteří do svého čela na pondělní ustavující schůzi zvolili původního lídra kandidátky, poslance Patrika Nachera, ale dali jasně najevo, že za svým krajským vedením stojí.

„Na ustavující schůzi jsme vyjádřili jednomyslně podporu stávajícímu vedení krajského předsednictva hnutí ANO včetně předsedy Jana Říčaře,“ potvrdil Seznamu člen buňky Patrik Nacher."

Pražské ANO se postavilo Babišovi. Za svým si stojí všichni noví zastupitelé. Včetně Stuchlíka
 

0
Vytisknout
10005

Diskuse

Obsah vydání | 11. 10. 2018