Kandidátka na vedení Labour Party zaměstnala ženu vyloučenou za antisemitismus

16. 3. 2018

čas čtení 1 minuta
Hlavní kandidátka na pozici generální tajemnice Labouristické strany, spojenkyně předsedy Jeremyho Corbyna Jennie Formbyová, zaměstnala ženu vyloučenou ze strany za antisemitismus.


  Podle Vicki Kirbyové mají Židé "velké nosy" a "vraždí utlačované". Žena kvůli těmto výrokům musela opustit Labour Party. Avšak zaměstnala ji hlavní kandidátka na post generálního tajemníka strany Jennie Formbyová, která pracuje na vysoké pozici v největší britské odborové ústředně Unite. Byla přímou nadřízenou Kirbyové.

  Kirbyovou vyloučili v roce 2014 kvůli sérii vyjádření na Twitteru, v níž tvrdila, že Židé mají "velké nosy", jsou zodpovědní za "vraždění lidí" a označila Adolfa Hitlera za "sionistického Boha".

  20. března se sejde Národní výkonný výbor Labour Party, kde má být vybrán nový generální tajemník strany.

  Zdroje v odborové ústředně Unite tvrdí, že Formbyová musela schválit zaměstnání Kirbyové a téměř jistě ji přímo najala, ačkoliv oficiálně odbory tvdí, že o zaměstnání Kirbyové rozhodly kolektivně.

  Formbyová je regionální tajemnicí jihovýchodní kanceláře Unite ve Sloughu. Kirby údajně pracovala v téže kanceláři. Dokumenty ukazují, že regionální úředníci jsou přímo podřízeni regionálním tajemníkům.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6449

Diskuse

Obsah vydání | 16. 3. 2018