Šéf NRA: Odpůrci zbraní nenávidí svobodu jednotlivce

22. 2. 2018

čas čtení 2 minuty

Wayne LaPierre, šéf americké National Rifle Association (NRA), vystoupil ve čtvrtek s energickou obhajobou volného vlastnictví střelných zbraní a agresivně zaútočil na politické elity, které "nenávidí svobodu jednotlivce". 

Odpůrci zbraní podle LaPierra prý "fantazírují o tom, čemu by dokázaly zabránit zákony, přestože tomu jiné zákony nezabránily. Jim je jedno, jestli jejich zákony fungují nebo ne. Prostě jen chtějí schvalovat další zákony a víc lidi ovládat. Avšak nikoliv NRA, organizaci NRA to není jedno."


"They hate the NRA, they hate the Second Amendment, they hate individual freedom." NRA Exec VP Wayne LaPierre dismisses calls for more gun controlhttps://t.co/wsdT7tD25R pic.twitter.com/6lWr7NgKze


 

LaPierre zaútočil na celostátní americká média, která "dychtivě pomlouvají NRA uprostřed autentického smutku." Elity "chtějí zlikvidovat naše svobody vlastnictví střelných zbraní a chtějí zlikvidovat svobody jednotlivce. Nenávidí NRA, nenávidí druhý ústavní dodatek, nenávidí svobody jednotlivce." 

LaPierre si stěžoval, že dokonce slyšel nějakého experta v televizi, že by lidé měli být před koupí zbraní podrobeni pohovoru. "Kdo bude provádět ten pohovor a na co se budou ptát?" "Sílící socialistický stát sní o manipulaci dětí a o získávání od nich informací o rodičích: Mají tatínek a maminka střelnou zbraň?" "Jestliže tito evropští socialisté ovládnou americký parlament a nedej bože znovu i Bílý dům, první, co bude zrušeno, bude druhý dodatek americké ústavy 

Donald Trump ve čtvrtek znovu zdůraznil, že chce prosazovat svůj nápad ozbrojit učitele ve školách. "Pro vrahy by to bylo fantastickým odstrašením," řekl.

Na Twitteru také pochválil National Rifle Association: "Mnoho lidí nechápe, že Wayne, Chris Cox a další, kteří pracují tak tvrdě  v NRA, jsou fantastičtí lidé a velcí američtí vlastenci. Milují naši zemi a UČINÍ AMERIKU ZNOVU VELIKOU!"

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8710

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2018