Jak je to s přijímáním uprchlíků v Německu

30. 6. 2015

čas čtení 1 minuta

Krátký postřeh od mého německého známého k tématu přijímání uprchlíků v Německu versus v České republice, píše Nikola Slabáková.

„Většina uprchlíků například ze Sýrie pochází ze střední střídy a jsou velmi dobře vzdělaní. Můj lékař zde v Hamburku, kterého znám již léta, získal dva lékařské tituly tady v Německu, jeho rodina pochází z Aleppa v Sýrii. Založil tu (v Německu) nadaci na pomoc Sýrii a já pro tuto zemi také přispívám. Na zítřek večer jsme jako členové nadace pozváni na setkání.

Celkem velmi mě nazlobilo, jak Vaše vláda a Slovensko zachází s přijímáním uprchlíků. Zapomněla Česká republika, kolik uprchlíků jsme my a jiné státy přijali z ČSSR v roce 1968? Morálně je to od ČR a Slovenska velmi zlé. Nepřináší to žádné body sympatie. Co mě dokáže rozhněvat, je počet uprchlíků, které má ČR a Slovensko přijmout (podle návrhu Evropské komise 1328 ze Sýrie a Eritreje). Je to velmi málo lidí, my přijmeme přes 100 000, ale problémy jsou s tím jen v bývalé NDR, kam málokteří z nich přijdou. Socialismus totálně zkazil lidskost v tomto regionu, bohužel i v Drážďanech. V neděli byla v Míšni, v blízkosti Drážďan, odkud pochází slavný míšeňský porcelán, zapálena mladými neonacisty ubytovna, která měla přijmout 35 uprchlíků, zase opět.“

0
Vytisknout
11657

Diskuse

Obsah vydání | 2. 7. 2015