Jen já a mé ego!

29. 5. 2015

čas čtení 1 minuta

Je smutné dívat se na lidi smýšlející tímto způsobem, bez jakékoliv znalosti historie, politiky a života „tam venku“. Autor článku si zřejmě ke svému věku neumí položit otázku: co když já budu potřebovat jednou lékařskou péči, protože mě nebo mé děti jednou postihne těžší nemoc? Kolik jsem přispěl ze svých daní do státní kasy, abych mohl mít vzdělání zdarma? Podívejte se na severské země nebo Německo. Nikdy jsme neměli tady za celou existenci lidstva tolik sociálně smýšlejících národů, tolik míru, tolik bohatství a stability, jako máme dnes, píše Adam Wojnar.

Je mi 33 let, podnikám ve Velké Británii, kde jsem se přestěhoval v roce 2004. Společnost tam není o tolik lepší. V západním světě jsou bohužel na sociálních dávkách rodiny, celé generace, lidé. kteří naznají práci a ani nevyšli nikdy za hranice svého města za celý život. I přes to všechno je sociální stát doprovázený kapitalismem nejlepší způsob řízení státu, který tady kdy byl.

Komunismus nebyl vymyšlen Rusy, fašismus nepřišel z Čech a nadnárodní řetězce (např. McDonald) pocházejí z USA.

Do té doby, dokud člověk nepozná svět kolem sebe, nemůže nikoho soudit. Za těchto okolností je jeho názor pouhým úzkoprsým přeludem.

Ačkoliv souhlasím s pár body článku a vidím v jeho řádcích jistou bezmoc a beznaděj, v zásadě je napsán středověkým stylem: co není po mém, to je špatně. Čemu sám nerozumím, to musím shazovat. Nedívám se doprava ani doleva. Nulová pokora. Jen já a mé ego.

PS. Neznám důchodce, který vydělá více 20 tis Kč a deodorant společnost nespraví.

0
Vytisknout
10029

Diskuse

Obsah vydání | 1. 6. 2015