Noticka k exekucím a postoji Ekologického právního servisu

23. 11. 2012

čas čtení 4 minuty

Textů pana doktora Aleše Uhlíře si většinou vážím. Totéž mohu říci o mnohých článcích Jana Čulíka. Ovšem obviňování EPS Brno z jakési pohodlnosti v případě exekucí není naprosto na místě, píše Martin Míček.

Ekologický právní servis je pokud vím nevládní nezisková organizace zabývající se zejména právními problémy souvisejícími s ochranou životního prostředí a zdraví občanů. Tato organizace v podstatě využila vzniku Správního soudnictví v ČR i v této oblasti, a snaží se upřímně zacelit alespoň některé "trhliny" práva ve vztahu občanského aktivismu k ochraně přírody, krajiny, životního prostředí a lidského zdraví.

Mají -li nadále efektivně pomáhat aktivním občanům z řady NNO které skutečně již mnohá léta na řadě míst naší země něco proti marasmu aktivně dělají - ale nemají na právníky. Má-li Ekologický právní servis dostát své vysoce náročné a kvalifikované práci pro ty, kteří jim svěřili svou důvěru, či se na ně často v zoufalství nad ničením přírody obrátili jako na poslední instanci, nemá-li jeho kapacita ze zahlcení zkolabovat, pak nemůže napravovat nečinnost mnohých jiných občanů -- skutečnou OBČANSKOU POHODLNOST A PASIVITU. Ta nás totiž dovedla tam kde dnes jsme - ke "společnosti firemní objednávky" kdy si naprostá většina lidí zvykla na to, že "je tu někdo od toho aby to vyřešil za nás", či "objednáme firmu, specialisty...". Ne vážení -- JE TO JEN A POUZE NA NÁS SAMOTNÝCH -- OBČANECH TÉTO ZEMĚ!

Opakuji: EPS nemá v popisu práce nápravu osobních občanských křivd páchaných mocenskými politickoekonomickými klikami korporátní mafie a jejich přisluhovači, které nám občanům ukradly stát a rozkrádají zbytky naší společnosti.

Exekuce jsou špičkou ledovce představujícího NAŠI zkorumpovanou společnost, jsou jen tou viditelnou částí toho co pod nezájmem, apatií a pasivitou konzumerismu mnohých občanů u nás VYHNILO DO ZÁKLADŮ...

Ekologický právní servis si NEZASLOUŽÍ KRITIKU, ZASLOUŽÍ si naopak NAŠE PODĚKOVÁNÍ! Jako občan léta aktivní v ochraně přírody nechci mlčet, když - namísto odporu proti vládnoucí sebrance a jejich přisluhovačům - střílíme hloupě do vlastních řad! EPS není soukromá firma pro "JISTOTY" kohokoliv z nás!

Jako nemocný občan žijící v bídě a léta bez příjmu jsem rovněž ekonomicky ohrožen. Exekucemi mi jako nástrojem zničení mé existence také vyhrožovala řada protofašistů, "lidí", kteří se za každého režimu "chtěli mít dobře" a dnes by rádi zapomněli na svou minulost...

Nekamenujte tedy EPS, ale PTEJTE SE I SEBE CO JSTE VY SAMI UDĚLALI V MINULOSTI PRO TO, ABY SITUACE NEDOSPĚLA TAM KDE JE DNES! Proč tady dodnes není občanská či jiná organizace, která by právně pomáhala nejen lidem, kteří jsou existenčně likvidováni, ale i těm, kterým bylo třeba docela nedávno strašlivě blíženo či dokonce zemřeli, protože STÁT NEPLNÍ SVOU ZÁKLADNÍ FUNKCI - ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI SVÝCH OBYVATEL!

Ptejte se KDE JSTE BYLI, když občané na náměstích nedávno protestovali proti skutečnosti, že DÍKY PASIVITĚ ovčanů zkorumpované vládnoucí elity zločinců AKTIVNĚ POUŽÍVAJÍ STÁTNÍ INSTITUCE placené z VAŠICH DANÍ na Vaše další ožebračování...

Ukradli nám stát - a sami nám ho nevrátí - musíme jim ho VZÍT!

Varuji před možným brzkým výbuchem násilí zoufalých, nejen exekucemi postižených lidí! Poslední šancí by snad mohla být případná demonstrace ZA PREZIDENTSKÉ VETO hlasování POSLANCŮ Z 8.11. 2012 - jinak to datum bude už navždy datem NAŠÍ NÁRODNÍ ZRADY A ZBABĚLOSTI!

Takže EPSu naopak poděkujte, a UČTE SE OD NĚJ ZPŮSOBŮM AKTIVNÍHO OBČANSKÉHO ODPORU! Přišel čas - náš - těch co nám nakonec v SUPEREXEKUCI vezmou i to, co nám z naší země a budoucnosti dosud zbylo.

0
Vytisknout
7769

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2012