Papaláši tvrdí, že za zlobu občanů může levice...

1. 10. 2012 / Radim Hreha

čas čtení 2 minuty

Zinscenovaný "sametový" "sarajevský" "atentát" na prezidenta Klause poodhalil rezervy  systému ochrany ústavních činitelů a krom jiného naznačil, že Česko má pořád blíž k Entropě než k Evropě. Incident totiž vyvolal řadu nebývale upřímných prohlášení politiků, kteří se veřejnosti dosud prezentovali jako zapřisáhlí demokraté. Jejich společným jmenovatelem už není jen permanentní odtrženost od reality, ale podle všeho i strach a nenávist k levici. Jen kvůli prohlášení střelce "sedmi kulí", který tvrdil, že je "dělník" a "komunista" – jen proto, že se pokoušel získat členství v KSČM. Komunisté se od "samozvaného komunisty" ostře distancovali a jeho čin označili přímo za provokaci. Za všechny mravokárce stačí připomenout slova ministra obrany Alexandra Vondry: "Je to bohužel důsledek atmosféry ve společnosti, kterou přiživují média a levice svou rétorikou ve stylu, že všichni politici jsou málem zločinci," uvedl ministr obrany a senátor za ODS Alexandr Vondra, přímý účastník korupční akce PromoPro na ministerstvu zahraničí.

Vondrovo prohlášení ve stylu totalitních propagandistů je smutným důkazem úrovně establishmentu současné české společnosti. Zdá se, že pozvolné přetvoření neoliberálních intelektuálů na prachobyčejné papaláše je daní za jejich působení na politickém i ekonomickém výsluní. Přitom Vondra je mezi neobyčejně úspěšnými jen krátce. Nicméně i v průběhu dosavadní kariéry ministra obrany čelí podezření z korupce při nakládání s veřejnými zdroji. Nevyznamenal se ani v senátu, kde se zařadil mezi největší absentéry.

Vondra a jemu podobní bohužel nejsou mezi polistopadovými politiky žádnou výjimkou. Není se proto co divit, že příslušníci tuzemské rychlokvašené high society nectí opozici a považují psaná i nepsaná pravidla za jakási levičácká omezení svých neobyčejných schopností a elitního společenského postavení. Není se co divit, že tito pseudodemokraté pravice mají obavy z atmosféry ve společnosti, k níž svou arogancí a ignorováním reality dopomohli nemalým dílem.

0
Vytisknout
14349

Diskuse

Obsah vydání | 3. 10. 2012