Prohlášení SPaS k podpoře demonstrace 21.4.

11. 4. 2012

čas čtení 1 minuta

Spojenectví práce a solidarity (SPaS), platforma sdružující ke spolupráci občanské iniciativy, sdružení a politické strany, vyjadřuje plnou podporu demonstraci 21. 4. 2012, kterou zaštítily odborové svazy. SPaS se dlouhodobě staví proti arogantní, asociální a zpupné politice Nečasovy vlády, a proto je odpor vůči tzv. reformám této vlády plně v souladu s našimi názory.

Domníváme se dále, že spolupráce v takto širokém rámci -- od odborů, po občanskou společnost až po politické strany -- je jedním z úhelných kamenů nutné společenské změny, která nemůže být vázána jen na demisi vlády a na vypsání předčasných voleb. Vítáme tedy nejen protestní aktivity, ale i formu, kterou se tak děje.

Jsme si ale vědomi toho, že předčasné volby bez hlubokých změn v české společnosti a v ekonomice nejsou řešením samospásným. SPaS nedovolí opakování stejných her, které předvádí Nečasova vláda, jen s jiným obsazením. Spojenectví práce a solidarity je progresivní platformou, které se postaví v jakékoliv politické konstelaci proti omezování politických a sociálních práv občanů. Znovu zdůrazněme, že jedinou dlouhodobou obranou proti zvůli moci je aktivní občanská společnost, jejíž je SPaS součástí.

Vyzýváme všechny občany, znechucené vládou Petra Nečase, k aktivnímu odporu a k účasti na týdnu odporu (16. - 20. 4.) zakončeného demonstrací 21. dubna.

0
Vytisknout
9683

Diskuse

Obsah vydání | 13. 4. 2012