Systematické mučení a zabíjení v Sýrii prokázáno

20. 12. 2011

čas čtení 1 minuta



Channel Four TV zdokumentovala a analyzovala systematické mučení civilistů syrskou armádou a bezpečnostními jednotkami. OSN je nyní přesvědčena, že od března bylo v Sýrii usmrceno 5000 civilistů. Zatčeny byly desetitisíce osob, které prošly vězeňským a policejním systémem, běžně používajícím mučení.

Tisíce videozáznamů zaznamenávajících násilný útlak byly zveřejněny na internetu a odvysílány opozičními internetovými televizními stanicemi. Syrská vláda tvrdí, že tyto videozáznamy jsou falešné.

Channel Four provedl forenzní analýzu videozáznamů a svědeckých výpovědí ve snaze určit, zda existují prima facie důkazy o širokém a systematickém útlaku a mučení, které by prováděl syrský stát proti svým občanům.

Dr. Juliet Cohenová, forenzní lékařka, která prohlížena více než 1000 obětí mučení, analyzovala záznamy výslechu muže z pobřežního města Lattakia. "Když sledujete tyto záznamy, vidíte realitu v zemi, kde provádějí mučení státní orgány zcela beztrestně," uvedla.

Channel Four má záznamy o nejméně 16 dětech, které syrské úřady navrátily rodičům mrtvé. Záběry těchto dětí, usmrcených ve vězeních mučením, jsou nesmírně šokující.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6956

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2011