BBC: Na řeckém ostrově Kos omdlévají uprchlíci zamčení na stadionu v horku a bez vody

12. 8. 2015

čas čtení 4 minuty

"Rozhodli se zamknout lidi na stadionu bez jídla, bez vody, bez přístupu na záchod. Více než 1000 lidí je stále zamčeno na tom stadioně v horku a na slunci. Rodiny, děti, staří lidé omdlévají vyčerpáním. Je tam silné napětí."

"Ve středu odpoledne jsou na stadionu uprchlíci uzamčeni už 18 hodin. Každou hodinu omdlévají čtyři další lidi. Jeden uprchlík utrpěl epileptický záchvat."

Moderátor: Z Libye přes Středozemní moře na vratkých člunech do Evropské unie přes Maltu a Itálii. Je to cesta, kterou prošly za poslední léta statisíce lidí. Ale jak ilustrují záběry pořádkové policie, střetávající se s imigranty, existuje stále populárnější alternativa. Podle Vysokého komisařství OSN pro uprchlíky do Řecka přišlo od začátku letošního roku přes moře 125 000 imigrantů, je to vůči stejnému období loni více než sedminásobný nárůst. Téměř polovina těchto uprchlíků přišla za poslední měsíc, a to z Turecka, odkud lze moře překročit daleko kratší cestou.

OSN: Tato krize není důsledkem počtu uprchlíků, ale důsledkem nečinnosti Evropské unie

12. 8. 2015

čas čtení 2 minuty

"Evropa se opravdu musí probudit. Na co čekáme? Evropa opravdu musí začít jednat na pomoc uprchlíkům"

Moderátor rozhlasu BBC: Guatemalský spisovatel a novinář William Spindler je mluvčím Vysokého komisařství OSN pro uprchlíky. Slyšel jste, že na ostrově Kos jsou imigranti zamčeni na stadionu v horku bez záchodů, potravin a vody. Jak na to reagujete?

William Spindler: Už dlouhé měsíce varujeme, že na řeckých ostrovech sílí uprchlická krize. Zdá se, že se to nyní dostalo už do nezvládnutelné situace. A je opravdu šokující vidět, jak se s lidmi, kteří uprchli před masakrováním v Sýrii, zachází tímto děsným způsobem. Že se s nimi zachází jako se zločinci a že nedostávají pomoc, kterou potřebují. Evropa se opravdu musí probudit. Na co čekáme? Evropa opravdu musí začít jednat. Toto se děje v Evropě. V nejbohatší ekonomice na světě. V Evropské unii jsou nejrozvinutější země na světě. A přesto ona nejedná na pomoc těmto malým ostrovním komunitám, které nemají zdroje ani infrastrukturu na to, aby si poradily s tímto přílivem uprchlíků.

Rozhovor Britských listů 17:

Čeští intelektuálové selhávají?

7. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

"Převládající, emocionální fašizující mýtus má dva prvky:

1. Odpor k elitám: ('Oni nás prodali a zradili')

2. Obraz nepřítele. Ten je fantasmagorie, ale má reálné prvky, s nimiž se dá pracovat.

Toto je příběh, který občany sjednocuje a dělá z nich lid.

Proti mýtu se musí postavit jiný příběh, který bude psychologicky podobně emočně uspokojivý jako ten fašistický."




Rozhovor Jana Čulíka s filozofem a publicistou Martinem Škabrahou o tom, co se dá dělat proti nesmyslnému strachu českého obyvatelstva z uprchlíků a proti neblahému vývoji české společnosti směrem k nenávisti a netoleranci. Rozhovor se vysílá na regionalni televizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním digitálním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 7. srpna 2015.

ČÍNSKÁ EKONOMIKA:

Když dva dělají totéž, není to totéž

12. 8. 2015 / Ilona Švihlíková

čas čtení 8 minut

Čína znovu rozbouřila celosvětové ekonomické zpravodajství. Po snaze uřídit bublinu je tu oslabení čínské měny. A znovu se objevuje pojem měnová válka, který je spjatý jak se reakcemi na Velkou depresi 30. let, tak i na Velkou recesi současnosti. Kompetitivní devalvace, tedy umělé (!) oslabení měny za účelem získání exportní výhody, není skutečně nic nového. Je to politika, která vyjadřuje, že domácí poptávka je oslabená, obvykle z důvodu nízké dynamiky mezd, někdy dokonce jejich poklesu. A pak se nabízí růst čistým exportem jako jediný možnost, jak se z krize dostat.

Martin Konvička se opět projevil jako otevřený nacista

12. 8. 2015 / Daniel Veselý

čas čtení 3 minuty

Docela mne překvapilo, že některá mainstreamová média, jako je Respekt nebo internetová televize DVTV, poskytují nemalý prostor otevřenému nacistovi, jakým je lídr silně rasistického a xenofobního hnutí Blok proti islámu Martin Konvička, jež má politické ambice. Mám za to, že podobní jedinci by měli být izolováni na mediálním okraji jako obskurní a extrémistické figurky, byť nejsem zastáncem toho, aby je sdělovací prostředky ignorovaly úplně. To by jim jistě mohlo nasadit gloriolu mučedníků a řady IVČRN a Bloku proti islámu by mohly o to více nabobtnávat stejně nebezpečnými frustráty, jako je sám Konvička. Známý entomolog a rasistický štváč vystoupil v pořadu DVTV, kde jej celkem udatně griloval moderátor Martin Veselovský, byť proti němu mohl vystupovat daleko ostřeji a s větší argumentační municí. Materiálů je k dispozici dost.

Vojenská cvičení Ruska a NATO ohrožují svět skutečnou válkou

12. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Rozsáhlá vojenská cvičení obou stran způsobují, že je skutečný konflikt pravděpodobnější

Rusko a NATO pořádají stále větší vojenská cvičení přípravou na možný vzájemný ozbrojený konflikt, ale ta vojenská cvičení sama ohrožují svět novou válkou, varuje analýza.

Zpráva organizace European Leadership Network požaduje od obou stran, aby spolu více komunikovaly a aby obnovily transparentnost svých akcí. Doporučuje také, aby omezily rozsah vojenských cvičení a zahájily práci na nové dohodě, která by omezila, jaké zbraně se smějí vyskytovat u jejich hranic.

Analýza vojenských cvičení ukazuje přípravu na možný konflikt mezi Ruskem a NATO

12. 8. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

Frear, Th. - Kearns, I. - Kulesa, T.: Preparing for the Worst: Are Russian and NATO Military Exercises Making War in Europe More Likely?ZDE (pdf)

Analýza letošních ruských březnových manévrů a na ně navazujících červnových manévrů NATO, kterou předložil thinktank European Leadership Network, konstatuje, že se obě strany připravují na vzájemný ozbrojený konflikt.

PŘEČETLI JSME:

Lidé v Bělé běžencům radí i nabíjejí mobily

12. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Místní jsou jedni z mála lidí v Česku, kteří mají s nelegálními migranty každodenní osobní zkušenost.

"Kdyby o tom všichni nepsali, ani bych nevěděla, že tady uprchlíci žijí, problémy s nimi nejsou," říká zhruba šedesátiletá dáma na náměstí v Bělé pod Bezdězem. Že s běženci nejsou v Bělé problémy, potvrzuje i starosta Milan Lomoz. Starosta Lomoz strachu nerozumí.

Bělští si musejí zvykat na kontakt se Syřany, Iráčany nebo Afghánci. Strach z neznámé kultury obyvatelům středočeského městečka pomáhá mírnit kladná osobní zkušenost s uprchlíky. V tom může být Bělá příkladem i pro další česká města.

Zdroj: ZDE

Tečka za slavnou revolucí

12. 8. 2015 / Petr Koubský

čas čtení 1 minuta

Nabité významem je to tolik, až to září do noci, píše Petr Koubský na Facebooku. Jak maják, jak Fukušima, jak Zelená příšera Rikitan. Do noci tmavé tak, že jen bílé zuby afrických prznitelů panen svítí docentu Konvičkovi na cestu, zatímco se čelní představitelé intelektuální obce opět vzájemně ujistili, že piccolo neexistuje a zapili to ciderem. Pardubičtí školáci si pěkně hrají na gestapáky, Prahou bloudí mazací tramvaj, Všeobecné obchodní podmínky mluví jasnou a nesmlouvavou řečí a člověk neví, která Dagmar je která. Kdo se snaží, ten přece na ulici neskončí, ti lidé si to sami vybrali. Hlavně aby se u nás nezavedla ta šaríja, pani! Spisovatelka Petra Hůlová prolomila vlny. Ministr přísně dohlíží na vyšetřování daňových úniků své firmy a někdo to zaplatí, asi my. Čelní představitelé intelektuální obce dopili cider a vesele zvažují, na které lucerně budou viset, nevědouce, že jiní to zvažují taky. Cink, a někdo zas zaplatil, aby se mohl podívat na Havla. Pravda a láska zvítězila prakticky úplně nad vším, především sama nad sebou. Husák se v očistci Havlovi směje a zapíjejí to piccolem. 2015.

200 let starý obraz, který je hanbou současné Evropy

11. 8. 2015

čas čtení 3 minuty



"V budoucnosti bude Evropská unie nucena nést odpovědnost za tuto genocidu, stejně jako nese nacistický fašismus odpovědnost za genocidu, k níž došlo před 70 lety."

V roce 1819 byli lidé šokováni obrazem "Vor lodi Medusa", zobrazujícím imigranty, opuštěné na moři. Dnes většina lidí ignoruje osoby, které se snaží překročit hranice v genocidní tragedii naší doby. Jediným vysvětlením je rasismus.

Téměř před 200 lety namaloval Théodore Géricault mistrovské dílo, jehož tématem je slitování a které je hanbou dnešní Evropě, píše v deníku Guardian Jonathan Jones.

Vor lodi Medusa (1818-1819) je jedním z nejvíce šokujících a ohromujících obrazů na světě. Je to také apel na lidskost, slitování a obyčejnou slušnost. Je to obraz velikosti 7x5 metrů. Temnota doslova požírá tento obraz. V jeho centru je černá díra hrůzy.

Proč nedokážeme my, moderní Evropané, projevit stejné slitování a lidskost, které způsobily, že naši předkové stáli fronty, aby mohli zhlédnout tento protest proti krutému nezájmu vůči lidem, opuštěným na moři?

"Zpráva" z Daily Mail, že muž v Dubaji nechal utonout svou dceru, aby se jí nedotkli cizí muži, je dvacet let stará

11. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Nic moc se uprostřed léta neděje, a tak jistě editoři přivítali zprávu, že v Dubaji se topila dívka a její otec ji nechal utonout, protože nemohl snést, aby se jí dotkli cizí muži. Objevila se samozřejmě i na českých serverech.

Možná se by si lidi v ČR měli uvědomit, že list Daily Mail, který zprávu publikoval, si často vymýšlí. V tomto případě nikoliv, jenže zpráva má háček - historka je z roku 1996. Je z článku, kdy plavčíci na serveru Emirates 24/7 vzpomínají na "nejzvláštnější události svého života". Otázka je, do jaké míry je příběh lidovou tvořivostí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Pavel Felgenhauer: Pravděpodobnost ruského útoku na Donbase je "velmi vysoká"

12. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Vše je připraveno k zahájení rozsáhlé bojové činnosti na východě Ukrajiny. Současně jde o jednu z posledních příležitostí v letošním roce, protože v září začne v ruské armádě výměna branců a poté se zhorší počasí. Pravděpodobným cílem může být obsazení celé Doněcké a Luhanské oblasti - s předpokladem, že porážka Ukrajinu destabilizuje a způsobí pád režimu, domnívá se ruský bezpečnostní expert Pavel Felgenhauer.

Jiný kraj, jiný mrav: Mimo Česko je to opravdu jiné

11. 8. 2015

čas čtení 7 minut

Fascinují mě obrovské kulturní rozdíly mezi Českou republikou a západní Evropou. Zatímco v českých médiích zuří rasismus, xenofobie a hysterická islamofobie u lidí, kteří většinou se v životě nesetkali s jediným muslimem, veřejná debata na Západě je opravdu jiná. Znovu jsem si to uvědomil v úterý dopoledne při poslechu rozhovoru s německou spisovatelkou Meike Ziervogel v rozhlase BBC (JČ):

Moderátorka: Nejnovější román spisovatelky Meike Ziervogel, kterou máme teď ve studiu, se jmenuje Kauthar. Jeho hrdinka se jmenuje Lydia. Konvertuje k islámu a přijme jméno Kauthar. Zamiluje se do muslima, Iráčana, a po 11. září a po invazi do Iráku se tam přestěhuje a pracuje tam jako lékařka. Řekněte nám, proč jste se rozhodla napsat tuto knihu. Protože musím říci, i když je velmi aktuální, je to velice problematické téma, že?

Nejen ropná dilemata

11. 8. 2015 / Ilona Švihlíková

čas čtení 11 minut

Ropný trh zažívá další pokles, ropa Brent se 7. srpna dostala na 48,61 dolarů. V kontextu s tím zpráva, že Saúdové se rozhodli pro emisi dluhopisů ve výši 27 mld. dolarů a že Spojené arabské emiráty odbouraly část dotací na benzín, indikují, že jde do tuhého.

Historie nás učí, že jsme se nic nenaučili

11. 8. 2015 / Tomáš Hunčovský

čas čtení 7 minut

Dne 20. ledna 1942 se konala nechvalně známá konference na břehu jezera Wannsee u Berlína, kterou svolal zastupující říšský protektor Reinhard Heydrich. Tehdy se ve vile, užívané kdysi Interpolem, stala předmětem jednání diskuse o „konečném řešení“ židovské otázky. Schůzky se zúčastnilo patnáct nacistických vládních úředníků, z nichž osm mělo univerzitní doktorské tituly. Na tuto skutečnost je nutné upozornit, protože nadpoloviční většina osob, které měly posunout holocaust do nové fáze, nebyla složena z žádných nevzdělanců, nýbrž z vysokoškolsky vzdělaných lidí.

Aféra s tajnými materiály se rozrůstá, ohrožuje kandidaturu Hillary Clintonové

12. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Roste tlak na to, aby Hillary Clintonová vysvětlila oficiální používání soukromého emailu v době, kdy byla ministryní zahraničí, což odporuje bezpečnostním předpisům. A od včerejška čelí novým komplikacím: Do vyšetřování jsou zataženi její bývalí poradci a dva emaily z jejího soukromého účtu obsahovaly informace klasifikované jako "přísně tajné".

Právníci o uprchlících v Bělé-Jezové: Jsou zadržováni zbytečně

11. 8. 2015

čas čtení 12 minut

tisková zpráva

Aktuální rozjitřená atmosféra v českých médiích o uprchlické vlně v Evropě i České republice a v posledních dnech i zprávy o pokusu o útěk cizinců zajištěných v Bělé-Jezové nás přiměly předložit naše stanovisko k těmto událostem.

Jsme právníci, kteří spolupracují s neziskovými organizacemi zajišťujícími právní poradenství cizincům a žadatelům o azyl omezeným na osobní svobodě v Zařízení pro zajištění cizinců Bělá-Jezová. Jsme jedni z mála, kteří přicházejí s těmito cizinci do pravidelného styku a nejsou policisty nebo zaměstnanci ministerstva vnitra. Považujeme proto naše svědectví o tom, jací lidé se v Bělé-Jezové nacházejí a v jakých podmínkách zde žijí, za důležité pro vyrovnání informační převahy policie a ministerstva, kterým jediným se v médiích dostává prostoru. Za mnohem významnější bychom samozřejmě považovali stanoviska samotných cizinců, ti jsou ale médii přehlíženi a jejich názorům se nedostává žádné publicity.

Pokus IDnes vyvrátit bludy, které šíří IVČRN, nebyl úplně úspěšný

11. 8. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Server IDnes se v článku "Tají média „islamistický útok“ v Římě? Důkaz chybí, nenávist však plane" pokouší uvést na pravou míru dva nesmysly a hoaxy, které do susceptibilní, zděšené a drtivou většinou bohužel rasistické společnost šíří zlovolně Konvičkova IVČRN. Úplně se mu to však nepodařilo. Autoři článku správně dokládají, že tvrzení IVČRN, že v Římě se údajně jakýsi muslim pokusil podřezat ženu, je nesmyslné - byl to křesťaň trpící psychickou poruchou.

Nesprávné však autoři článku na serveru IDnes uvádějí, že britského vojáka Lee Rigbyho usmrtili v Londýně "muslimští imigranti". Autoři článku chybně tvrdí, že "to se skutečně stalo". Avšak i to je pitomost.

Saúdská Arábie jedná o nákupu ruských raket Iskander

12. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Rijád jedná s Moskvou o nákupu raketových komplexů Iskander. Informoval o tom ministr zahraničí Abdal al-Džubajr po setkání se svým protějškem Sergejem Lavrovem.

Džubajr prohlásil, že dodávky ruských zbraní jsou aktuálně v jednání a smlouva bude brzy podepsána. "Za poslední dva měsíce proběhlo několik návštěv našich vojenských delegací v Ruské federaci," vysvětlil ministr s tím, že se jednalo také o dalších typech výzbroje.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

Česko obviňuje lidi, prchající z koncentráku, že jsou to gestapáci

9. 8. 2015 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

Jsem ohromen vlnou iracionální hysterie a zuřivé nenávisti v České republice proti nevinným a ubohým lidem, kteří prchají před terorem a vražděním v řadě zemí světa a ucházejí se, přesně podle mezinárodního práva, o ochranu v zemích nepostižených vražděním a válkou. Na tu pomoc mají legální právo podle Ženevských dohod z r. 1951 i podle zákonů Evropské unie a civilizované země jim ji taky poskytují. Slušné země žadatele o azyl nevězní, nedávají jim pouta a neodebírají jim peníze a mobilní telefony. Nechápu, kde se v Česku berou tyto fašistické tendence.

Proč se občané bouří proti (neexistujícím) muslimům a nikoliv proti existující korupční mafii v Česku?

10. 8. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Někteří lidé, kteří jsou proti imigrantům nebo muslimům, neboť se jich bojí a představují si o nich všelijaké špatné věci, se diví, že kampaň proti imigrantům a muslimům vede k bezdůvodným útokům na nevinné lidi, na nevinné imigranty a muslimy. Jenže pokud může být imigrant nebo muslim nevinný, a to jistě může, dokonce drtivá většina z nich je, pak je třeba uplatňovat na ně zákony případ od případu, individuálně, stejně jako na kohokoli jiného.

Nacistické výroky na fóru deníku Daily Mail získaly velkou popularitu u čtenářů

10. 8. 2015

čas čtení 2 minuty

Během posledních čtrnáctI dnů jsme stále více šokováni tónem, jakým se v médiích píše o uprchlících, píše jeden britský proimigrační aktivista. Je to zejména zjevné na fórech deníků, kde je v současnosti dovoleno doslova všechno. Můžete fantazírovat o tom, jak byste chtěli imigranty vraždit, radovat se, že umírají ve Středozemním moři, případně jim říkat špína, psi, mor...

Takže jako sociální experiment dva aktivisté použili několik známých citátů nacistické antisemitské propagandy a nahradili v ní slovo "Žid" slovem "imigrant". Několik těch citátů moderátoři čtenářského fóra deníku Daily Mail odstranili, většina ale prošla a čtenáři listu jim dávali množství liků.

Šlo o takovéto citace:

"Tento boj proti Židům je naprosto jednoznačný. Veškerá polovičatá opatření povedou k naší vlastní likvidaci. Neexistuje jiná volba než vést proti nim nelítostnou válku ve všech formách."

Pozměněn na:

Holandští prokurátoři "nalezli na místě havárie možné součástky rakety systému BUK"

11. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Holandští prokurátoři se poprvé vyjádřili, že na místě havárie malajsijského letadla MH17 na východní Ukrajině nalezli "možné součástky rakety systému BUK". Součástky jsou podle úterního prohlášení "zvláš významné pro trestní vyšetřování, protože by mohly poskytnout informace o tom, kdo se podílel na sestřelení letadla MH17".

Varovali však, že zatím nelze učinit kauzální souvislost mezi nalezenými součástkami a havárií letadla MH17.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Jak zemřel revoluční sen: Historie vyvanulého vzdoru proti prvotní akumulaci

10. 8. 2015 / Karel Dolejší

čas čtení 12 minut

Fraser, S.: The Age of Acquiescence. The Life and Death of American Resistance to Organized Wealth and Power. Little, Brown & Company, New York 2015. ZDE.

Kdyby někdy vznikl český překlad Fraserovy knihy, nesl by patrně výmluvný název "Věk souhlasu: Život a smrt amerického odporu proti organizovanému bohatství a moci". Historik odborového hnutí Steve Fraser střízlivě analyzuje, jak se utvářel a jak zanikl sen o přetvoření amerického kapitalismu v novou a lepší společnost.

Britští labouristé ostře zaútočili na "alarmistické, dehumanizující, nepřátelské a zaujaté" výroky konzervativce Philipa Hammonda o imigrantech

10. 8. 2015

čas čtení 3 minuty

Tři hlavní kandidáti na nového šéfa britské Labouristické strany ostře odsoudili jazyk, který použil konzervativec Philip Hammond, Cameronův nový ministr zahraničí na adresu imigrantů. Během své návštěvy jihovýchodní Asie použil Hammond překvapivě agresivního jazyka. Vyjádřil se, že "loupeživí afričtí migranti ohrožují sociální strukturu Evropské unie a její životní úroveň.

Británie bude muset odebrat sociální podporu domácímu obyvatelstvu, pokud ji chce odebrat i imigrantům z EU

11. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Britská konzervativní vláda uvažuje o tom, že zruší poskytování sociální podpory během zaměstnání i pro mladé Brity, protože jí právníci sdělili, že volební příslib Konzervativní strany zrušit sociální podporu jen pro přistěhovalce z Evropské unie by byl podle evropského zákona považován za diskriminační, a byl by tedy protizákonný.

Konzervativní volební manifest z letošního roku slibuje, že konzervativní vláda odebere přistěhovalcům z EU, pracujícím v Británii, právo na sociální podporu a přídavky na děti na dobu čtyř let od příchodu do země. Jenže vládní právníci nyní zjistili, že takové rozhodnutí by bylo porušením zákona a bylo by diskriminační. Proto britská vláda uvažuje o zrušení sociálních dávek i pro mladé Brity.

Podrobnosti v angličtině ZDE

VELKÁ BRITÁNIE:

Antirasistická organizace varuje, že pobodání učitele bylo důsledkem protiimigrantské rétoriky

11. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

Britská charitativní organizace Show Racism the Red Card upozornila, že děti absorbují štvavou protiimigrantskou rétoriku veřejného diskursu a že to ovlivňuje jejich názor na svět.

Charitativní organizace tvrdí, že rasově motivované pobodání černošského učitele ve škole v Bradfordu je spojeno s protiimigrantskou rétorikou, kterou používají politikové.

Čtrnáctiletý žák, který pobodal svého učitele Vicenta Uzomaha a rasisticky se o tom vychloubal na Facebooku, kde jeho výroky získaly 69 liků od jeho spolužáků, byl v pondělí v Bradforu odsouzen na 11 let do vězení.

PŘEČETLI JSME:

„Doufám, že jim ten barák zavčas někdo podpálí, jak to dělají v Německu

11. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

„Paraziti. Jako by nestačilo, co tam bydlí za svoloč už teď,“ zaznělo například.

„Doufám, že jim ten barák zavčas někdo podpálí, jak to dělají v Německu. Ať táhnou, odkud přišli!“ zní další příspěvek.

V Prostějově se zvedla vlna nenávisti proti uprchlíkům v důsledku fámy, že tam má být pro ně otevřena ubytovna.

Zdroj: ZDE

Motoristé v lesích a dodržování zákonů

11. 8. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty



Jako člověk, kterému jde o dodržování zákonů ČR, se mnohem více bojím těchto lidí než jakýchkoli imigrantů nebo muslimů. Práce, kterou člověk musí vynaložit na to, aby mnozí Češi dodržovali základní zákony, o slušnosti nemluvě, a neničili své lesy a svou krajinu vůbec, stejně tak jako lhostejnost většiny obyvatel ČR k veřejnému zájmu a veřejnému angažování se za vyšší kvalitu veřejného prostoru a prostou zákonnost, jsou něčím mnohem více alarmujícím a o shnilé podstatě naší společnosti vypovídajícím než uměle a účelově vyvolaná hysterie kolem imigrantů a muslimů.

Vjezd motorových vozidel do lesů je v České republice zakázaný několika zákony. Jde o tyto zákony:

Čelná labouristická politička požaduje zásah OSN při uprchlické krizi v Calais

11. 8. 2015

čas čtení 2 minuty

Yvette Cooper, stínová ministryně vnitra a kandidátka na šéfa Labouristické strany, ostře kritizovala dehumanizující rétoriku konzervativního ministra zahraničí Philipa Hammonda a požaduje realizaci "řádného humanitárního plánu".

Británie a Francie by měly povolat OSN na pomoc při řešení nebezpečné uprchlické krize v Calais, vyjádřila se labouristická politička Yvette Cooper, stínová ministryně vnitra a kandidátka na šéfa Labouristické strany.

Cooperová konstatovala, že zásah OSN je nutný, aby se vykročilo ze slepé uličky, kdy francouzská vláda dovoluje lidem, aby se pokoušeli bez povolení dostat se do Británie.

OBSE: Útoky v Doněcku nás mají zastrašit

10. 8. 2015

čas čtení < 1 minuta

Zvláštní monitorovací mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) na Ukrajině spojuje podpálení vozidel svých pozorovatelů v Doněcku s doklady o situaci ve městě, které mise nashromáždila.

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za červenec 2015

11. 8. 2015

čas čtení 1 minuta

V červenci 2015 přispěli čtenáři finančně na Britské listy bankovním příkazem celkovou částkou 26 669,32 Kč. Příjem z reklamy byl 19 211 Kč.

Zůstatek byl koncem července 2015 164 494,76 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno nově zaslat i z mobilního telefonu nebo na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Imigrace do Evropy | Filmový festival v Karlových Varech 2015 | Zavraždění ruského opozičního politika Borise Němcova | Ukrajina | Rusko za Vladimíra Putina | Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti | Útok na časopis Charlie Hebdo | Prezident Miloš Zeman ve funkci | 17. listopad | Noam Chomsky v České republice | Festival dokumentárního filmu Jihlava | Dohoda TTIP | Komunální volby a senátní volby, říjen 2014 | Skotská nacionalistická strana a nezávislost Skotska | 21. srpen 1968 | Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ | Filmový festival Karlovy Vary 2014 | Otrokářský stát Česká republika | Kulturní diplomacie ve prospěch České republiky v zahraničí | Předčasné volby 2013 | Důchodci a obhajoba jejich zájmů v české politice | Rasismus | Sýrie | O likvidaci kulturního dědictví v Čechách | Ústav pro studium totalitních režimů | Daniela Drtinová | Národní divadlo a odvolání Jana Buriana, léto 2013 | Rusnokova úřednická vláda, léto 2013 | Poměry v ČSSD | Premiér Nečas, milenka Nagyová a pád vlády, jaro 2013 | Útoky bezpilotními letadly | Americký whistleblower Edward Snowden a špehování občanů | Filmový festival Karlovy Vary 2013 | Aféra Putna, jaro 2013 | Prezidentské volby 2013 | Tykadlový řidič Roman Smetana | Řádění exekutorů v České republice | Školství | Krajské a senátní volby říjen 2012 | Metanolový skandál v České republice | Církevní restituce v ČR | Žena za pultem | Byl život před rokem 1989 horší nebo lepší než dnes? | Veřejné mínění v České republice | Smlouva ACTA | Václav Havel - dramatik a politik | Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost | Hypoteční, finanční ... ekonomická krize | Egypt | Libye | Koutek reklamní tuposti | Wikileaks | Zdravotnictví a reformy | Írán | Útok na USA, Afghánistán, Irák
23034