Další výhrůžky Donalda Trumpa

11. 8. 2017

čas čtení 2 minuty


"Stanou se jim takové věci, o nichž si nikdy nemysleli, že budou možné."



"Pane prezidente, Severokorejci v úterý řekli, že vaše prohlášení je nesmysl, to je slovo, kterého použili. Máte na to nějakou reakci?"

Trump: "No, myslím, že to tak nemyslí a je to poprvé, co to slyšeli tak, jak to slyšeli. A upřímně řečeno,lidé, kteří zpochybňovali to prohlášení, bylo příliš tvrdé? Možná nebylo dost tvrdé. Dělají tohle naší zemi už dlouho. Už mnoho let. A je načase, aby někdo konečně vystoupil na obranu lidí této země a lidí z jiných zemí. Takže, vlastně, možná že moje prohlášení nebylo dost tvrdé. A nás na 100 procent podporuje naše armáda. Podporují nás všichni a podporuje nás mnoho dalších vedoucích politiků. A vidím, že mnoho senátorů a další lidé velmi silně podpořili to, co jsem řekl. Ale možná, že mé prohlášení nebylo dost tvrdé."

"Co by bylo tvrdší než 'oheň a zuřivost'?"

Trump: "No, uvidíte. Uvidíte."

"Pane prezidente, uvažujete o preventivním úderu?"

Trump: "O tom my nemluvíme. Já o tom nikdy nemluvím. Nejsem jako předchozí vlády, které říkaly, že za čtyři měsíce zaútočíme na Mosul. Já o tom nemluvím. Uvidíme, co se stane. Ale mohu vám říci, že to, co dělají a to, co jim prochází, to je tragédie. A nesmí se to dovolit."

"Pane prezidente, uvažujete někdy o vyjednávání za jiných okolností?"

Trump: "Jistě. My vždycky budeme uvažovat o vyjednávání. Ale oni už vyjednávají 25 let. Podívejte se na Clintona, ukončil ta vyjednávání, byl slabý a neefektivní. Jen se podívejte, co se stalo za Bushe. Podívejte se, co se stalo s Obamou. Obama, ten o tom ani nechtěl mluvit. Ale já mluvím. Je načase, někdo to musí udělat. Někdo to musí udělat. Jestliže Severní Korea udělá cokoliv, jestliže jen pomyslí na útok, vůči komukoliv, koho milujeme nebo zastupujeme, nebo na naše spojence nebo na nás..., mohou být velmi, velmi nervózní. To vám řeknu. A to by měli být velmi nervózní. Protože se jim stanou takové věci, o nichž si nikdy nemysleli, že budou možné. 

0
Vytisknout
8836

Diskuse

Obsah vydání | 14. 8. 2017