Ve Francii vjelo auto do pizzerie, usmrtilo třináctiletou dívku

14. 8. 2017

čas čtení 1 minuta

Na předměstí Paříže byla usmrcena dívka poté, co muž najel svým automobilem do pizzerie. Nejméně osm dalších hostů bylo zraněno, čtyři z nich kriticky, včetně osmileté holčičky.

Muž podle francouzské policie vjel na terasu pizzerie úmyslně. K incidentu došlo v nákupním středisku Sept-Sorts, předměstí Paříže, ve vzdálenosti 55 km od francouzského hlavního města.

Francouzská média informují že zatčený muž, 31, řekl policii, že se chtěl usmrtit a tvrdil, že má v autě nejrůznější zbraně.

Policisté uvedli, že jeho výroky byly "zmatené" a že byl naprosto neznámý policii i bezpečnostním službám. Útočník byl "psychicky labilní". Neexistují důkazy o žádném politickém či islamistickém extremistickém motivu.

Usmrcené dívce bylo třináct let.

Podrobnosti v angličtině ZDE





Symbol který byl zneužit

14. 8. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 3 minuty

"Věřím že v tomto osvíceném věku je jen málo lidí přesvědčených o něčem jiném, než že otroctví jako instituce je v každé zemi politickým a morálním zlem. Je zbytečné vysvětlovat jeho nevýhody." 

Robert E. Lee v dopise ženě, 1856

"Bojoval jsem proti lidem ze Severu, protože jsem si myslel, že se snaží vzít Jihu jeho nejsvatější práva. Ale nechoval jsem vůči nim nikdy zahořklé či mstivé pocity a neuplynul ani den, abych se za ně nemodlil."

Rozhovor Britských listů 122.

Vytvoření tvrdého jádra EU bude mít na ČR drsný dopad

11. 8. 2017

čas čtení 1 minuta



Měla by Česká republika vstoupit do eurozóny? A co se stane, až vznikne tvrdé jádro EU a ČR bude odsunuta na okraj? O vztahu ČR k Evropské unii hovoří Jan Čulík s politologem Jiřím Pehem. Rozhovor se vysílá na regionalni televizi.cz, která je k dispozici satelitem, pozemním vysíláním a na kabelu i na internetu, od pátku 11. srpna 2017.

I vy můžete mít na Regionální televizi před vysíláním Rozhovoru Britských listů za velmi rozumnou cenu svou reklamu. Televize má dosah na půl milionu diváků. Napište si o podrobnosti na adresu redakce@blisty.cz.

Přidejte si prosím Britské listy mezi oblíbené na Facebooku ZDE


Vážení čtenáři, máme-li ve vydání Britských listů pokračovat, potřebujeme trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Možná si nemyslíte, že je v českém prostředí Britských listů zapotřebí. (Nenávist, kterou vyvolávají, však spíš napovídá, že ano.) 

Pokud takový názor zastáváte, pak samozřejmě finančně nepřispívejte.  

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

Opilého Američana kdosi zmlátil v Drážďanech za pozdrav vztyčenou pravicí

14. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta



Jednačtyřicetiletého amerického turistu zmlátili v Drážďanech poté, co opakovaně zdravil vztyčenou pravicí, uvedla policie. Muž byl lehce zraněn, ale je nyní vyšetřován za porušení zákona zakazujícího užívání symbolů zakázaných organizací. K incidentu došla v sobotu ráno. Muž byl "silně pod vlivem alkoholu", uvedla policie.

"Neznámý kolemjdoucí muže na ulici zmlátil a mírně ho zranil," praví se v prohlášení policie. Útočník čelí obvinění z fyzického útoku.

V Německu je zákaz veřejného vystavování nacistických symbolů i gest jako je nacistický pozdrav vztyčenou pravicí.

Podrobnosti v angličtině ZDE


Prosíme, přispějte finančně na provoz Britských listů

3. 3. 2017

čas čtení 3 minuty

Milí čtenáři,

na provoz Britských listů potřebujeme měsíčně přibližně 60 000 Kč. Velmi oceňujeme, že čtenáři podstatnou měrou přispěli na provoz našeho serveru v listopadu a v prosinci 2016. Bohužel však tuto finanční podporu potřebujeme trvale,  výdaje udržujeme na minimu, avšak  bez rozpočtu se server provozovat nedá. Prosíme, tedy, uvažte o pravidelném finančním příspěvku ve prospěch BL. Stačilo by, kdyby 300 lidí příspívalo měsíční částkou 200 Kč.

Jako občanské sdružení poskytujeme všem přispěvatelům potvrzení, na jehož základě si finanční dar můžete odečíst od základu daně. 

Přispět můžete i bankovním převodem na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat i z mobilního telefonu, informace o tom jsou níže.

Zapojte se, je vás třeba

Diskutujte na Britských listech

18. 4. 2017 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty

Vážení čtenáři Britských listů, rozhodli jsme se zpřístupnit těm, kdo pravidelně přispívají na provoz jednoho z mála nezávislých médií v ČR diskuse pod články. Rozhodli jsme se tak učinit proto, aby lidé, kteří mají velký podíl na více než dvacetileté existenci Britských listů, měli možnost vyjádřit se přímo k jejich obsahu a přispět svým úhlem pohledu. Od omezení na platící čtenáře si slibujeme též minimalizaci nenávistných, bigotních a scestných komentářů, které vytvářejí z internetových diskusí skládku mentálního odpadu. Sledovat diskuse a hodnotit příspěvky v nich bude mít nicméně možnost každý návštěvník.

Není to ale zabezpečení, které by výskyt digitální pitomosti či zneužití pro propagandistické účely dokázalo eliminovat úplně. Budeme proto diskuse redigovat a příspěvky, které budou obsahovat nepřijatelný materiál (e.g. rasistické výzvy, urážky ad hominem, výzvy násilného charakteru, replikaci prokazatelně konspiračních bludů), budou bez pardonu odstraňovány.

Přístup k diskusím je jednoduchý. Pokud budete mít zájem o diskuse, zaregistrujte se v systému a proveďte vybranou platbu (dle doby trvání přístupu k diskusím). Platby probíhají prostřednictvím systému GoPay. Poté budete mít přístup k diskusím na dobu, kterou jste si předplatili. V případě technických problémů se prosím obracejte na programátora Britských listů Michala Panocha: michal@panoch.net.

Prosíme pravidelné přispěvatele Britským listům, aby možnosti využili a aby přenesli své platby do nového systému, jenž jim umožní přístup k diskusím. Zároveň vyzýváme ostatní čtenáře, aby tuto možnost zvážili. Víme, že Britské listy čte řada velmi zajímavých lidí a velmi oceníme, pokud se podaří na webu Britských listů vytvořit silnou komunitu lidí, kterým vyhovuje kritický přístup a unavuje je digitální spad. Zajímavé příspěvky v diskusích budeme redakčně zpracovávat a vydávat jako samostatné texty. 

Vážení čtenáři, věříme, že se naše rozhodnutí ukáže jako správné a že diskuse přispějí jak k pluralitě relevantních názorů, tak k dlouhodobé udržitelnosti Britských listů. 

Trump sdělil guvernérovi Guamu, že výhrůžky KLDR přinesou "velký rozvoj turistiky"

14. 8. 2017

čas čtení 1 minuta

Prezident Trump telefonoval guvernérovi ostrova Guam Eddiemu Calvovi, aby mu vyjádřil podporu po hrozbách útokem ze strany Severní Korey. Ale vrchní velitel mu sdělil, aby se neznepokojoval, protože výhrůžky jaderným útokem jen pomohou přitáhnout turisty. Ačkoliv vyjádření Bílého domu k telefonátu postrádá jakékoliv detaily, Republikánský guvernér sdílel záznam své části rozhovoru, což poskytuje unikátní vhled do způsobu, jak Trump hovoří se svými partnery.

Přečetli jsme:

Ptydeptsko včera; jaký bude zítřek?

14. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta

Ministr financí ale dostal nápad, jak králův stav vylepšit, tím si zajistit jeho přízeň a získat časem i jeho trůn výměnou za zvlášť dobře vyuzený bůček a sud borovičky. Rozhodl se, že zakoupí za peníze EU outfit, který daruje šťastnému osobovi, náklady si odečte z daní a tak se král nažere a kozy zůstanou celé.

Celý článek: ZDE

Snesli byste, kdyby vaše dítě mělo milostný vztah s černochem/Asijcem/muslimem/židem?

12. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta

Čím tmavší zelená, tím větší tolerance. Čím tmavší červená, tím intenzivnější rasismus.

Ve statistice je jasná korelace se zkušeností občanů s těmito menšinami. Tam, kde s nimi nikdy nepřišli do styku, je iracionálně nenávidí. (Samozřejmě fungují i historické závislosti, například antisemitismus na Slovensku,)

Zdroj ZDE

Charlottesville, USA: Automobil vjel do davu pokojně protestujících levičáků, usmrtil jednu osobu

12. 8. 2017

čas čtení 2 minuty

Aktualizace:

Dvacetiletý James Fields z Ohia byl v sobotu zatčen a obviněn z vraždy, poté, co automobil vjel do skupiny lidí, pokojně protestujících proti shromáždění bělošských supremacistů v Charlottesville ve státě Virginie. Při tomto teroristickém útoku byla usmrcena jedna žena a 19 lidí bylo zraněno.

V jiném incidentu přišli o život dva policisté, když havaroval jejich vrtulník. Podrobnosti ZDE.

Donald Trump se stal terčem ostré kritiky od jak Republikánů, tak Demokratů, za to, že výslovně neodsoudil násilí páchané bělošskými supremacisty a ultrapravicovými aktivisty. Trump sice násilí odsoudil, ale předstíral, že ho páchají všechny strany.

- - - -
 



V městě Charlottesville v americkém státě Virginia vjel automobil do davu pokojně protestujících levicových aktivistů. Řada lidí byla zraněna, jedna osoba byla usmrcena. Primátor Charlottesvillu Mike Signer naléhal na občany na Twitteru, aby odešli domů.

Donald Trump odsoudil násilí ve městě a guvernér státu Virginia vyhlásil mimořádný stav.

K potyčkám došlo kolem plánovaného shromáždění pod heslem "Sjednoťme pravici", kdy došlo ke konfliktům mezi pravicovými a levicovými aktivisty. Nepokoje pokračovaly od pátku.





Jde o konflikt ohledně sochy Roberta E. Leea, generála armády jižanské Konfederace. Letos v únoru město těsnou většinou hlasovalo pro její odstranění. Poté, co Dylann Roof zmasakroval devět Afroameričanů v městě Charleston v Jižní Karolíně, jsou sochy činitelů Konfederace odstraňovány. Občané   protestovali proti demonstrantům prosazujícím bělošský supremacismus.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Analýza:

In Iustitia: Nenávist na sociálních sítích

12. 8. 2017

čas čtení 5 minut

Výsledky testingu hlášení nenávistně motivovaných příspěvků na  sociálních sítích

Česká republika ve srovnání EU


Kompletní dokumentace:  http://www.in-ius.cz/dwn/konias/zaver-zprava-final-verze-.pdf
 
Bylo zjištěno, že

- Obecně v EU došlo ke  zlepšení přístupu sociálních sítí k řešení rasistického a xenofobního obsahu.

- Facebook je neaktivnější sociální síť, co se týče odstraňování předsudečného obsahu, jak v EU, tak lokálně v ČR.

-  Youtube v ČR neodstranil ani jeden příspěvek, který mu byl oznámen.

Trump vyvolal severokorejskou krizi. Nemá diplomaty na její řešení

12. 8. 2017

čas čtení 2 minuty


Problém jaderných zbraní severokorejského režimu vznikal déle než deset let, avšak bylo to Donald Trump, kdo ho několika slovy proměnil v globální krizi. Trump předem neinformoval své zaměstnance, když se rozhodl veřejně vyhrožovat Severní Koreji "ohněm a zuřivostí, jaké svět neviděl", píše Julian Borger z Washingtonu.  

Vzhledem k tomu, že režim Kim Jong-una vydává hrozby běžně, dalo se čekat, že na to Severní Korea zareaguje, což se také stalo. Vydala konkrétní hrozbu, že odpálí střely k americkému ostrovu Guam. Nyní dostává 160 000 obyvatel Guamu oficiální doporučení, co dělat v případě jaderné exploze (Skryjte se a nedívejte se do záblesku či ohnivé koule). V pátek Trump také dodal, že nevylučuje vojenský zásah proti Venezuele.

Čínský prezident naléhal v telefonickém rozhovoru na Trumpa, aby se mírnil

12. 8. 2017

čas čtení 2 minuty


Čínský prezident Xi Jinping řekl Trumpovi v telefonickém rozhovoru, že všechny strany se musejí vyhnout rétorice či činům, které by mohly zhoršit situaci na korejském poloostrově.

Trump v pátek pokračoval v drsných výhrůžkách Kim Jong-unovi. V pátek ráno napsal na Twitteru, že americké vojenské akce jsou "uzamčeny a nabity".

Tento jeho výrok na Twitteru vyvolal poplach po celém světě i odsudek od německé kancléřky Angely Merkelové, která zdůraznila: "Považuji eskalaci rétoriky za chybnou reakci."

Trump ale neustoupil. Dodal:  "Doufám, že plně pochopí vážnost toho, co jsem řekl, a to, co jsem řekl, je to, co míním. "Těmto slovům je velmi lehké porozumět."

Czech Police has asked Czech Parliament to allow the prosecution of a possible future Czech Prime Minister

11. 8. 2017

čas čtení 2 minuty



The Czech Police have asked the Chamber of Deputies to lift the parliamentary immunity from oligarch Andrej Babiš, the leader of the highly popular, illiberal political party ANO, and the immunity of the  ANO deputy group head Jaroslav Faltýnek, so that they could be prosecuted.

The two men are to be prosecuted for the alleged misuse of an EU subsidy totalling 50 million Czech crowns (USD 2,24 million) which was invested into Babiš's  Čapí hnízdo (Stork's Nest) private residence in Central Bohemia. The EU subsidy was intended for a small firm. Babiš's large business conglomerate was ineligible. The issue is also being investigated by the European Anti-Fraud Office (OLAF). 

Nacistická loď ve Středozemním moři havarovala a zachraňuje jí loď pomáhající uprchlíkům

11. 8. 2017

čas čtení 2 minuty


Německá nevládní organizace Sea Eye posílá svou loď, která ve Středozemí zachraňuje uprchlíky, na záchranu nacistické lodi protiuprchlických aktivistů, která se octla v potížích. Nacistická loď chtěla bránit uprchlíkům v příchodu do Evropy.

Michael Busch Heuer, zakladatel nevládní organizace Sea Eye z německého Řezna, která provozuje od začátku roku 2016 ve Středozemním moři dvě lodi, které zachraňují a přivážejí do Evropy uprchlíky, uvedl, že je povinnost každého, kdo je na moři "pomoci těm, kteří se octnou v problémech, bez ohledu na jejich původ, barvu, náboženství či víru." 

Ve Francii vydláždili silnici solárními panely

11. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta





Tato silnice ve Francii je vydlážděná solárními panely. Produkuje elektřinu pro celostátní rozvodnou síť. Odhaduje se, že i v plném provozu vidí povrch silnice slunce po 70 - 90 procent veškerého času. Jde o obrovský potenciál pro shromažďování energie. Ovšem solární buňky mají problém. Pod tlakem praskají. Takže solární panely pro silnice jsou pokryty drceným sklem a pryskyřicí. 

Avšak tato silnice ze solárních panelů v délce asi jednoho kilometru stála téměř 135 milionů korun. Asi šestkrát tolik než konvenční solární panely. A solární panely na rovné ploše mohou být méně efektivní. 

V budoucnosti by bylo možno používat silničních panelů k dodávce elektrické energie pro elektromobily při jízdě. 

Trump poděkoval Putinovi za vyhození amerických diplomatů z Moskvy

11. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta



Donald Trump poděkoval Putinovi za to, že vyhostil z Moskvy 755 amerických diplomatů:


"Chci mu poděkovat, protože se snažíme snižovat své výdaje na platy a co se mě týče, jsem mu velmi vděčný, že vyhostil velký počet lidí, protože teď máme menší výdaje na platy. Není vlastně důvodů, aby se do Ruska vraceli. Velmi oceňuju skutečnost, že jsme mohli snížit výdaje Spojených států na platy. Ušeříme spoustu peněz."


Žádný strach před velkými zvířaty

11. 8. 2017 / František Řezáč

čas čtení 1 minuta

To byl pěkný (západo)německý film, který bůhví proč pustila cenzura do kin v ČSR někdy v roce  1956  https://www.csfd.cz/film/121337-zadny-strach-pred-velkymi-zviraty/prehled/
 
Asi že bylo to uvolnění, Gottwald a jeho zeť Čepička byli pryč, na hradě bydlel žoviální Tonda Zápo. Co všechno a jaké papaláše jsme museli vydržet? Husáka a nakonec Jakeše. Antonín Novotný byl z nich asi nejméně odporný, za něj se děly věci...!

No a teď se máme bát Babiše? Všechno se má vyzkoušet, tak ať ANO vyzkouší vládnout ve státě jako ve firmě. Už k tomu měli možnost po celé volební období. Moc toho nepředvedli.

Vzít Babišovi jeho voliče

11. 8. 2017 / Boris Cvek

čas čtení 3 minuty


Jediná cesta, jak porazit Babiše, je vzít mu jeho voliče, zabývat se tím, proč volí jeho a nevolí ty strany, které volili dlouhá léta před rokem 2013.

Během vládní krize vzrostla kuráž ČSSD s tím, jak se objevily nahrávky, naznačující, že Andrej Babiš má přímý vliv na svá média. Zdálo se, že to Babiše musí srazit k zemi. Ale výsledkem vládní krize byl pád ČSSD. Problém je v tom, že strategie „Babiš je hrozný, vraťte se k politice před Babišem“, nefunguje. Voliči ANO zjevně nedostávají alternativu, kterou by chtěli volit, jen jsou hnání do minulosti. A proto o to více budou držet s Babišem.

Budoucí premiér s nimbem mučedníka

11. 8. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 2 minuty

Jen několik týdnů zbývá do říjnových voleb, když policie "vylepšená" Chovancovou reformou požádala parlament o vydání Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka trestnímu stíhání ZDE. S nejvyšší pravděpodobností tak zajistila totální mobilizaci Babišových příznivců.

V Anglii a ve Walesu dochází každou hodinu k sedmi nenávistným trestným činům

11. 8. 2017

čas čtení 1 minuta

"Co to tam do prdele děláte"?

"Zpívám 'katolík' až do smrti! Já jsem taky křesťan!"

(Lidé hovoří arabsky)

"Zavolejte policii. Zavolejte policii. Může někdo zavolat policii? Panebože."

Nahý muž napadl mešitu v městě Folkestone. Začal nadávat lidem, kteří přicházeli na bohoslužby.

"Jste ubožák, jste nevědomé malé h... A jděte do háje. Jsou tady děti."

Z nových statistik vyplývá, že v důsledku nedávných teroristických útoků došlo k velkému zvýšení zločinů z nenávisti.

Další výhrůžky Donalda Trumpa

11. 8. 2017

čas čtení 2 minuty


"Stanou se jim takové věci, o nichž si nikdy nemysleli, že budou možné."



"Pane prezidente, Severokorejci v úterý řekli, že vaše prohlášení je nesmysl, to je slovo, kterého použili. Máte na to nějakou reakci?"

Trump: "No, myslím, že to tak nemyslí a je to poprvé, co to slyšeli tak, jak to slyšeli. A upřímně řečeno,lidé, kteří zpochybňovali to prohlášení, bylo příliš tvrdé? Možná nebylo dost tvrdé. Dělají tohle naší zemi už dlouho. Už mnoho let. A je načase, aby někdo konečně vystoupil na obranu lidí této země a lidí z jiných zemí. Takže, vlastně, možná že moje prohlášení nebylo dost tvrdé. A nás na 100 procent podporuje naše armáda. Podporují nás všichni a podporuje nás mnoho dalších vedoucích politiků. A vidím, že mnoho senátorů a další lidé velmi silně podpořili to, co jsem řekl. Ale možná, že mé prohlášení nebylo dost tvrdé."

"Co by bylo tvrdší než 'oheň a zuřivost'?"

Trump: "No, uvidíte. Uvidíte."

"Pane prezidente, uvažujete o preventivním úderu?"

Trump: "O tom my nemluvíme. Já o tom nikdy nemluvím. Nejsem jako předchozí vlády, které říkaly, že za čtyři měsíce zaútočíme na Mosul. Já o tom nemluvím. Uvidíme, co se stane. Ale mohu vám říci, že to, co dělají a to, co jim prochází, to je tragédie. A nesmí se to dovolit."

"Pane prezidente, uvažujete někdy o vyjednávání za jiných okolností?"

Trump: "Jistě. My vždycky budeme uvažovat o vyjednávání. Ale oni už vyjednávají 25 let. Podívejte se na Clintona, ukončil ta vyjednávání, byl slabý a neefektivní. Jen se podívejte, co se stalo za Bushe. Podívejte se, co se stalo s Obamou. Obama, ten o tom ani nechtěl mluvit. Ale já mluvím. Je načase, někdo to musí udělat. Někdo to musí udělat. Jestliže Severní Korea udělá cokoliv, jestliže jen pomyslí na útok, vůči komukoliv, koho milujeme nebo zastupujeme, nebo na naše spojence nebo na nás..., mohou být velmi, velmi nervózní. To vám řeknu. A to by měli být velmi nervózní. Protože se jim stanou takové věci, o nichž si nikdy nemysleli, že budou možné. 

Rusko uzavřelo Kerčský průliv. Odřízlo tak jihovýchodní Ukrajinu od Černého moře

11. 8. 2017

čas čtení 1 minuta

Rusko jednostranně uzavřelo Kerčský průliv spojující Černé a Azovské moře. Strategicky důležité ukrajinské přístavy Mariupol a Berďansk na severním pobřeží Azovského moře jsou dvěma nejdůležitějšími dopravními uzly pro exportéry ukrajinské oceli na Západ. Uzavření Kerčského průlivu bude mít na křehkou ukrajinskou ekonomiku ochromující dopad.

25820

K modelu politické demobilizace, čili O užitečných idiotech nového typu

11. 8. 2017 / Karel Dolejší

čas čtení 4 minuty

Německá kancléřka Angela Merkelová již dlouho pracuje s určitým modelem volebního soupeření založeným na politické demobilizaci veřejnosti. Ve svém vystupování systematicky snižuje očekávání, která voliči spojují s politikou ve Spolkové republice Německo. Protože voliči její koalice CDU/CSU jsou celkově spokojenější a disciplinovanější než voliči konkurenční SPD, k volbám jich zpravidla dorazí více, kdežto levicový elektorát ve větší míře zůstane doma. Výměna předsedy SPD odstranila zmíněný efekt pouze na několik měsíců - a jakmile Martin Schulz provedl ostrý obrat doleva, preference strany začaly opět klesat, protože mnoho Němců si vyhraněnou třídní politiku nepřeje. V zářijových volbách se nyní očekává jasné vítězství křesťanských demokratů.

Přečetli jsme:

Základní příjem by nám měly platit západní země, říká jeho hlavní český propagátor Hrubec z Akademie věd

11. 8. 2017

čas čtení < 1 minuta


Čas na zavedení základního příjmu v České republice už přišel. Tvrdí to ředitel Centra globálních studií Filosofického ústavu AV ČR Marek Hrubec. Podle něj je zavedení nepodmíněné dávky pro všechny nevyhnutelné. Základní příjem má podle jeho názoru být dalším krokem ke svobodě lidí, odpovědí na automatizaci a uvolnění kreativity lidí.

Hrubec by si navíc přál, aby šlo o celoevropskou změnu, aby základní příjem v Česku finančně podporovaly také západní země.

Celý článek: ZDE

PŘISPĚJTE FINANČNĚ NA PROVOZ BRITSKÝCH LISTŮ

Hospodaření OSBL za červenec 2017

2. 8. 2017

čas čtení 2 minuty

V červenci 2017 přispěli čtenáři finančně na Britské listy celkovou částkou 71 730,25.  Příjem z reklamy byl 34 187, 40 Kč.  Výdaje na provoz Britských listů byly 117 559,50 Kč. 

Zůstatek byl koncem července 2017 161 245,20 Kč.

Prosíme: v příspěvcích nepřestávejte, musíme hradit průběžné náklady, i když se je snažíme udržovat na minimu.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno   zaslat  na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je 120 00 Karlovo nám. 10, Praha 2. Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz. Prosíme, neposílejte příspěvky ze zahraničí na konto v pražské Raiffeisenbance, ale pošlete ho na paypal. Při poukazu příspěvku do Raiffeisenbanky ze zahraničí totiž zaplatíte za transakci bankovní poplatky ve výši více než 500 Kč. Děkujeme.

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

20067