Happening za sociální bydlení

31. 1. 2017

čas čtení 1 minuta

Rád bych Vám dal na vědomí, že na 31.1. chystáme happening před budovou Úřadu vlády ČR, abychom tím upozornili na nedodržení slibu vládní koalice - přijetí zákona o sociálním bydlení. Právě ubíhají poslední dny, kdy by návrh zákona ještě mohl stihnout projít legislativním procesem a stát by tak konečně začal smysluplně řešit situaci stále narůstajícího počtu lidí v ČR, již nemají domov, nebo jsou ztrátou domova přímo ohroženi, píše Filip Hausknecht.

Rozhodli jsme se proto sejít se v úterý v 18:00 před Úřadem vlády a přenocovat zde. Chceme tím apelovat na schválení zákona obzvlášť v mrazech, jež poslední dny prožíváme, a v situaci, kdy se s chudobou obchoduje, dávky pobírají majitelé předražených ubytoven a město dává přednost developerům a spekulantům před svými obyvateli.

Budeme Vám vděčni, když nám pomůžete vyvinout mediální tlak na ty, co rozhodují, a budete informovat veřejnost o jedné ze zásadních změn, které můžou posunout naší společnost k lepšímu.

Na akci se podílejí tyto kolektivy a organizace: Studentské hnutí za solidaritu, Studenti Pomáhají, Mladí Zelení, Platforma pro sociální bydlení, Přestupní stanice, ASC Klinika, Kuchařky bez domova, Chceme Bydlet a další.

0
Vytisknout
6568

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2017