Trump začal na Twitteru útočit na Republikánskou stranu

12. 10. 2016

čas čtení 2 minuty

Donald Trump začal útočil na svou stranu jako na neloajální a neschopnou zvítězit. Označil na Twitteru Paula Ryana za "velmi slabého"

V úterý ráno zaútočil na Twitteru Donald Trump proti mnoha aktivistům z Republikánské strany poté, co ho mnoho jejích aktivistů přestalo podporovat po zveřejnění videozáznamu, v němž se Trump chvástal, že osahává ženy.

Označil Paula Ryana, nejvýznamnějšího Republikána v Kongresu - za "velmi slabého a neefektivního". "Jsem rád, že jsem ztratil pouta a mohu nyní bojovat za Ameriku tak, jak já chci," napsal na Twitteru. Zaútočil i na "nesmírně vulgárního" senátora Johna McCaina.

Americký prezident Barack Obama konstatoval, že Trumpovo vychloubání, že osahává ženy, se rovná trestnému činu sexuálního útoku. Upozornil také na to, že Trump je neřízená střela. Chlubí se sice, že "je vzhůru ve tři hodiny ráno", ale využívá toho času k rozesílání nadávek proti lidem, které nenávidí. "Chcete takového prezidenta?"

Trumpovy tweety:

"Neloajální Republikáni jsou daleko horší než podvodná Hillary. Útočí na vás ze všech stran. Nevědí, jak vyhrát. Já jim to ukážu!"

"S výjimkou podvodného vyřazení Bernieho z nominace si Demokrati byli navzájem vždycky daleko loajálnější než Republikáni!"

"Jsem rád, že už nemám pouta a mohu bojovat za Ameriku tak, jak já chci."

0
Vytisknout
6194

Diskuse

Obsah vydání | 13. 10. 2016