Rasismus v Lidovkách

9. 6. 2014

čas čtení 1 minuta

Ještě si dovolím upozornit na jeden komentář, píše Martin Knap. Vyšel na Lidovkách, v jejich příloze Neviditelný pes. Je pozoruhodné, že údajně "seriozní" média v České republice šíří bezostyšně rasismus, dodává Jan Čulík:

"Řekněme si to jednoduše: Noam Chomsky je jedním z nejarogantnějších blbů moderních let, a prochází mu to všechno jenom proto, že je tak nekonečně drzý. Noam Chomsky je též příkladem pravdivosti tvrzení, že když je Žid chytrý, je chytrý. Když je ale Žid blbec, ojvej, dětičky, honem se utíkejme schovat někam do krytu."

Zdroj: ZDE

Kdybychom napsali, pokračuje Martin Knap: "Noam Chomsky je též příkladem pravdivosti tvrzení, že když je Cikán slušný, je slušný. Když je ale Cikán neslušný, ojvej, dětičky, honem se utíkejme schovat někam do krytu", okamžitě vidíme, jak se tato argumentace podobá výrokům běžného xenofoba. Stereotyp chytrého žida vychází z mýtu, že židé jsou jeden národ se stejnými geny a že díky historické zkušenosti "putujícího žida" nabyl židovský národ lepší genový fond, což je ale prachsprostý mýtus, který vyvrací historický výzkum i pokusy doložit genetickou příbuznost židů.

Zdroj: ZDE

0
Vytisknout
9895

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2014