Družba s Pravým sektorem

26. 2. 2014 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) se rozhodla zaslat oficiální pozvánku pro představitele ukrajinské nacionalistické strany Pravý sektor k návštěvě České republiky. Pozvání je zjevně reakcí na změnu kurzu, se kterou velká část české politické reprezentace akceptovala fašisty jako politickou sílu usilující o pravou demokracii.

Hostem jednání mezi DSSS a Pravým sektorem by mohl být mj. i ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, jenž chtěl spolu s českou vládou, ale i představiteli EU, před několika dny sestavovat seznam lidí, kteří jsou za násilnosti v Ukrajině odpovědní, a kteří by proto neměli mít šanci získat víza do EU.

Na dané úrovni by bylo jistě možné takový seznam velmi snadno vypracovat. Pánové se nepochybně shodnou. I na tom, že ti za násilnosti odpovědní jsou vlastně demokraté první kategorie a ta víza nepochybně dostanou.

DSSS ve své tiskové zprávě vyslovuje naději, že "pokud bude výsledek ukrajinského dění v čele s Pravým sektorem znamenat odstranění všech zkorumpovaných politiků, strůjců tzv. oranžové revoluce, garnitury oligarchů a korupčníků, bylo by potřebné a přímo žádoucí vyvézt "národní revoluci" i do jiných zemí, Českou republiku nevyjímaje. I zde nám totiž vládnou zkorumpovaní politici s kmotry v zádech, kteří ovládají celý systém  a silové složky. A pokud to šlo svrhnout  na Ukrajině, proč ne v České republice?"

Zjevným problémem pro Lubomíra Zaorálka, českou vládu a vlády dalších zemí osmadvacítky by ovšem mohlo být, že by se to mohlo zvrhnout a demokratičtí fašisté by mohli svrhnout je.

To je ovšem něco, s čím by měli počítat. Jak praví hezké české přísloví (a teta Kateřina): s čím kdo zachází...

0
Vytisknout
11998

Diskuse

Obsah vydání | 28. 2. 2014