Svatováclavská deklarace

2. 10. 2012

čas čtení 3 minuty

Dobrý den, Chtěl bych čtenáře seznámit se Svatováclavskou deklarací, píše Tomáš Franke.

Svatováclavská deklarace

Chceme

  • Ústavními prostředky a občanským odporem odstavit současnou vládu jako vládu nelegitimní ex modo (tím, co dělá).
  • Co nejrychlejší konání parlamentních voleb.
  • Nový Parlament vzešlý z těchto voleb do 6 měsíců od své ustavující schůze předloží text nové Ústavy občanského typu, ke schválení všem občanům v celostátním referendu.
  • Občanskou Ústavou nazýváme takovou Ústavu, ve které jsou volitelní zástupci právně odpovědní, odvolatelní a občané mohou vyvolat závazné referendum k čemukoliv, o čam může hlasovat Parlament. Jako výchozí pro text nové české Ústavy považujeme návrh na www.obcanska-ustava.cz ZDE
  • Současně s tím nový Parlament připraví také zákon o takzvaném mafiánském majetku, tedy zákon, který umožní zabavení majetku vzešlého z korupční a finanční kriminality. Také umožní provést přezkoumání příjmu veřejných činitelů a správců svěřeného majetku a to i zpětně až k datu 17.11.1989.
Proč považujeme současnou vládu za nelegitimní ex modo a proč chceme její odchod?
  • Tato vláda svou činností prokazatelně znemožňuje použití zákonných prostředků: Občan nemá sebemenší možnost, jak dosáhnout vyšetření a potrestání viníků těch kauz, ve kterých figurují vysoce postavení funkcionáři vládních politických stran, tj. ODS, TOP 09 a Věcí Veřejných.
  • Pokud vyšetřování takové kauzy přeci jen začalo, nikdy se to neobešlo bez politického nátlaku a to je nepřípustné. Vždy byl za to někdo odvolán, nebo bylo alespoň vyhrožováno. A to přímo úřadujícími ministry. Nikdy nedošlo k tomu, aby politicky vlivná osoba spjatá s těmito stranami byla potrestána tak, jak by byl potrestán kterýkoliv řadový občan. Klasickými případy je například dopravní nehoda známého lobbýsty, nebo kauzy CASA, ProMoPro a mnohé další. Je-li důkladně vyšetřován David Rath, musí být stejně důkladně vyšetřováni i politici účinkující v ostatních kauzách.A ti, kdo tomu brání musí být bez prodlení odstaveni ze všech veřejných funkcí.*
  • Tato vláda je prokazatelně nezpůsobilá k řízení naší země a prokazatelně tím ohrožuje zdraví a životy obyvatelstva. Existují důkazy, že jak nynější ministr vnitra Kubice, tak jeho předchůdce John věděli o poměrech na černém trhu s akoholem. Radek John, vzhledem k minulosti investigativního novináře je v tomto směru osoba znalá. Přesto vláda dopustila teroristický útok na obyvatelstvo, čítající 27 mrtvých a desítky postižených.
  • Vláda vymáhá z občanů finance, které nedokáže vytlouci z organizovaného zločinu. Odmítáme platit vaši neschopnost. Je to nelegitimní a zločinné.
  • Tato vláda usiluje o zavedení zákona, který umožňuje nárokovat církvím i takový majetek, který v době nástupu komunizmu k moci nevlastnily.
  • Tato vláda usiluje o omezení práva na stávku - práva garantovaného jak Ústavou ČR, tak mezinárodními smlouvami, které se ČR zavázala dodržovat. Jen toto samotné je důvod k jejímu svržení.

Další pokračování současné vlády je z výše uvedených důvodů nežádoucí.

Svůj podpis můžete připojit na webu iniciativy Několik vět 2012 ZDE

Tomáš Franke

autor

0
Vytisknout
7404

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2012