Je neobvyklé vlastnit obrovské finanční částky v hotovosti

18. 5. 2012

čas čtení 1 minuta

Nechci se zbytečně vměšovat do diskuze ohledně dr. Ratha, jestli je vinen, jak jedná policie, informují média atd. Myslím si, že tady ale řadě lidí uniká podstata problému.

Je naprosto neobvyklé, aby v dnešní době a v kulturní části světa, jakýkoliv člověk vlastnil tak obrovské finanční částky v hotovosti, nebo s nimi manipuloval, míní Jiří Komprda. Zvláště pokud jde o vrcholového politika. Je úplně buřt, jestli se čísla bankovek shodují či neshodují s něčím. Neexistuje žádná legální finanční transakce, která by vyžadovala vybrat z banky v hotovosti miliony, či desítky milionů korun a skladovat je doma pod podlahou.

Lidé co manipulují s tak velkými částkami v hotovosti už z principu nemohou jednat poctivě, třeba už i z hlediska jejich daňového přiznání. Jasně, každý z nás se setkal se situací, kdy si řemeslník nechal zaplatit za práci pár tisíc korun "na ruku" bez dokladu. To je ale úplně na jiné úrovni. Ať mně ale nikdo nepovídá, že pan Rath neumí používat bezhotovostní bankovní operace, nemá přístup k on-line bankovnictví apod. Ale ostatně proč ne? Třeba ty peníze v hotovosti taky někdo chtěl na ruku a bez dokladu.

0
Vytisknout
8602

Diskuse

Obsah vydání | 18. 5. 2012