Život v dnešní České republice

Je v Ostravě slušná majitelka kadeřnictví, která by mě zaměstnala?

31. 1. 2012

čas čtení 2 minuty

Dovolte mi, abych se i já svěřila se svým příběhem, který určitě taky nebude ojedinělý.

Jmenuji se Pavla M. a jsem z Ostravy. Je mi 22 let a mám s bývalým přítelem dvě malé děti, jsem 6. měsíc na mateřské.

Můj příběh začal celkem nevinně -- příteli se nedařilo v podnikání, takže ho ukončil s dluhy. Tyto dluhy řešil typicky -- dalšími půjčkami. Protože se dostal do registru dlužníků, po čase už mu půjčku žádná společnost nechtěla dát. Pak měl slíbeno pěkné zaměstnání, takže mě požádal, abych si vzala půjčku na sebe, že splatí nejhorší dluhy a začneme nanovo.

Plné jméno i adresa autorky jsou redakci známy.

Tak jsem si tedy vzala od společnosti GE Money bank půjčku na 75 000 Kč a od Komerční banky na 35 000 Kč. Z počátku půjčky splácel, ale pak byl znovu propuštěn a od té doby je bez zaměstnání a splátky se hromadily, tak to skončilo exekucí.

Protože z mateřské nemohu ani splácet původně dohodnuté splátky a banky na snížení nechtějí přistoupit, vyhrožují mi podáním žaloby za úvěrový podvod.

Mám zájem splácet, ale nejhorší je, že není šance si vydělat peníze -- jsem vyučená kadeřnice a sehnat práci v oboru je složité, nikde novou konkurenci nechtějí. A pokud ano, tak dopředu zaplatit hotově "za místo", nakoupit od majitelky materiál (3 000,- a více) a pak se ukáže, že nejsou zákaznice a práce je prodělečná. Toto jsem zažila 3x za poslední 2 měsíce a není šance...

Takže situace je beznadějná a obávám se, že skoro neřešitelná. S každým měsícem mi naskakují úroky a penále, hrozí další tisícové soudní a exekuční poplatky (k dnešnímu dni dlužím asi 250 000 Kč, což je pro mne dluh do konce života) a nakonec co -- smrt hlady?

Proto prosím o jediné -- je zde slušná majitelka kadeřnictví, která by mě zaměstnala?? Nebo slušný člověk, který by mi podal pomocnou ruku a nenechal mě a děti napospas osudu, jak to udělal jejich otec.

Děkuji předem. Potřebovala bych zaměstnání s platem minimálně 13000 Kč, abych mohla jít do insolvence a začít žít se svými dětmi normální život.

PavlaM.01@seznam.cz

0
Vytisknout
15064

Diskuse

Obsah vydání | 2. 2. 2012