Opravdu pitomé gesto

4. 12. 2011 / Petr Wagner

čas čtení 1 minuta

Na Slovensku v rámci protestů podalo výpověď asi 2 400 lékařů. Po jednáních s vládou část (menší) výpověď stáhla. Situace slovenského zdravotnictví je poměrně komplikovaná. Stejně jako u nás nejde jenom o platy lékařů. Jde o vliv finanční skupiny Penta, o vzdělávání a o dostupnost prostředků na péči lege artis.

Za této situace vláda rozhodne o vyslání armády České republiky - takto 29 vojáků - do boje. Někdo je sekretářka, někdo lékař. Specielní smlouvou ošetří během několika hodin jejich působení v cizím právním prostředí, pravděpodobně i uznání kvalifikace. Počítá s vyhrazením milionů na tuto misi.

Ve stejnou dobu kdy se zvedá poplatek za pobyt na lůžku v nemocnicích našich.

Vojáci dostanou rozkaz a jeti musejí. Jejich partu nelze označit ani za stávkokaze. Ten nepoměr 29 : 2 400 je přílišný. Nelze je označit ani za pomoc. Vzhledem k nabízeným a požadovaným odbornostem, dovednostem a znalostem.

Náš pan premiér trochu podlehl vlastní roli. Zamiloval si gesta, rádoby silný slovník, válkou se ohání i při svých nejhloupějších projevech. Ale tohle gesto je opravdu úplně pitomé a zbytečné. Pro nás i pro Slováky!

0
Vytisknout
9001

Diskuse

Obsah vydání | 5. 12. 2011